Вести

ГЛИШИЋ: НАПАДИ НА ВУЧИЋА НИСУ ПРЕСТАЛИ

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић анализирао је изјаву бившег омбудсмана и председничког кандидата Саше Јанковића да је трпео притиске од страних амбасада да се приближи председнику Републике Србије Александру Вучићу како би га "рушио изнутра". Циљ страних елемената је био да се изазове атак на здравствено стање председника како би се срушила власт.

"Потврдило се оно о чему смо говорили неколико последњих година. Опоненти су тврдили да је све то неки наш спин и да ми хоћемо да изазовемо неку врсту тензија. Говорили су да претерујемо, али смо ми и даље знали о чему говоримо. И председник Вучић је знао да је мета. Знали смо да може доћи до тога и да то неко планира да врати Србију на почетну тачку на којој је била пре доласка Александра Вучића. Они су желели да Србија опет буде јадна земља, држава за поткусуривање. Међутим, ситуација се променила. Ми смо на свим пољима забележили велики напредак. Као држава смо почели да растемо и јачамо. Ми постајемо држава подигнуте главе. Сад некоме то смета што Србија није на коленима. Желе да елиминишу онога који је најзаслужнији за то. Из страних амбасада су врбовали људе и тражили најпоквареније који би могли да преузму власт и уназаде Србију. Када сам чуо изјаву Саше Јанковића, силно сам се изненадио. Хвала Саши што је био искрен и то је дало јасну потврду свега што смо сумњали. Јанковић је био наш жесток опонент, али је рекао да је то што му је нуђено било застрашујуће. Верујем да је страшно то што је он требало да дође на власт преко нечијег леша. Његова савест то није могла да поднесе и то је важно што је рекао. Да ли је он то непажњом рекао или по својој савести, то не знам, али је суштина да је рекао истину", рекао је Глишић.

"Ништа се не мења и дан данас. Они имају план само мењају извршиоце. Њихов план је био да се Вучић доведе до стања инфаркта. Чиме ћете то да изазовете? Нападима тамо где смо најслабији. У овом случају је реч о породици и деци. Вучића ту највише боли. Страшно је када вам криминализују породицу кроз медије. Председник има повремено проблем са високим притиском, а они су имали увид у његов здравствени картон. Када вас непријатељ напада, он увек рачуна на домаће издајнике! Када су тај циљ поставили, у ходу су мењали извршитеље. Они су нашли медије и ту су деловали. Неко је из домаћих редова јављао шта је то погодно за њихов циљ. Ишли су на то да што јаче нападају његову породицу како би га изнервирали и погоршали му здравствено стање, самим тим и уклонили га са политичке сцене. Напади на Вучића нису престали. Напротив, свакога дана су све интензивнији. Тај арсенал увреда, демонизација његове породице и тај удар на децу не престаје 24 часа. Они се свакога дана баве тим да изазову неки његов ирационални потез и да му угрозе живот", рекао је Глишић.

О Дану српког јединства, слободе и националне заставе

"Јуче је био леп празник. Дан српског јединства, слободе и националне заставе је важно идентитеско наслеђе. Требало би да будемо поносни на оно што јесмо и не треба да се стидимо ни своје историје ни својих обележја нити било чега што чини наше национално биће. Поносан сам на то што је коначно дошао тренутак да као народ можемо да празнујемо овај празник. Дани који буду долазили показаће да нам је потребно више солидарности и разумевања између нас. Ми не желимо никога да узнемиримо већ само да се поносимо оним што имамо", рекао је Глишић.