Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ЗА БУДУЋНОСТ НАЈВАЖНИЈЕ ДА ЧУВАМО МИР И СТАБИЛНОСТ

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је поводом годишњице хрватске војне акције “Олуја” да су очување мира и стабилности најважнији за будућност региона и да је одговорност свих политичара у региону да раде на том циљу.

“Ни као држава ни као народ нисмо и нећемо никада заборавити хиљаде убијених и несталих и више од 250.000 прогнаних Срба у војној акцији “Олуја”, који су изгубили живот или су морали да напусте своје домове само због тога што су припадали српском народу. Наша је обавеза да не заборавимо ни своје жртве ни своје прогнане, али имамо и одговорност и обавезу према садашњим и према будућим генерацијама да учинимо све да живе у миру и да се не понове ратови, страдања и избеглиштво које су прошли Срби из Крајине. Мир и стабилност које желимо за српски народ и за све своје грађане једнако желимо и за све друге народе у нашем окружењу, јер само тако можемо стварати бољу будућност на овим просторима”, рекла је Михајловић.

“Српски народ показао је да је народ који зна и да памти и да опрашта, и данас су све наше снаге усмерене ка очувању мира и стабилности, ка регионалном повезивању и економском напретку не само Србије, већ и целог региона. Ако желимо да овај регион има будућност и да људи остану да живе на овим просторима, онда решења за све проблеме морамо тражити у дијалогу, док употреба силе, изолација и заустављање развоја морају остати део ружне прошлости”, закључила је Михајловић.