Вести

МОМИРОВИЋ: АУТО-ПУТ ПРЕЉИНА-ПАКОВРАЋЕ У ФАЗИ ТЕХНИЧКОГ ПРИЈЕМА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије Томислав Момировић, рекао је да нас деле недеље од отварања деоница ауто-пута од Прељине до Паковраће.

Тај пут је у фази техничког пријема, а радови су завршени, рекао је Момировић, наводећи да не би ваљало да та деоница Моравског коридора буде отворена после Сретења.

Момировић је додао да би тај део ауто-пута већ био пуштен за саобраћај да је у питању летњи период, али да је зими повећан ризик и да се мора бринути о свакој ситници.

У марту први путници на брзој прузи Београд - Нови Сад

Комерцијални саобраћај брзом пругом на релацији Београд - Нови Сад биће пуштен у марту, најавио је Момировић.

Момировић је истакао да такво своје уверење темељи на томе да фаза динамичког тестирања те новоизграђене пруге креће 17. јануара.

Момировић је навео је да ће се том брзом пругом од Београда до Новог Сада стизати за пола сата, а у перспективи до Суботице за сат и по, док ће путовање до Будимпеште бити три и по сата.

Момировић је рекао да ће до Новог Сада саобраћати најмодернији Штадлерови возови са брзинама до 200 километара на сат.

Скандал ако је неки министар давао податке странцима

Момировић је истакао да чланови Владе Србије добијају податке са одређеним степенима тајности и да не могу да их износе, те да уколико то учине могу да буду јако оштро кажњени.

Момировић је рекао да нема информације да је неко од министара такве податке носио у стране амбасаде, али да то треба испитати, па ако је истина онда је прворазредни скандал.

"Не желим никога да оптужим, нарочито не колеге из Владе Србије", рекао је Момировић.