Вести

ОРЛИЋ: БИВШИ РЕЖИМ СЕ СЛУЖИ НАЈПРЉАВИЈИМ ТРИКОВИМА

Воде ли нови изборни закони до регуларнијих избора, шта они доносе и шта о томе знамо? Следи ли обнова дијалога власти и опозиције? Да ли ће се прича о отварању медија завршити на формалним медијским представљањима?

О овим питањима говорио је у Инсајдер Дебати, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић.

"Референдум је показао неке ствари које смо ми у извесној мери већ знали. Прво, да смо ми као људи који имају одговорност за државу у овом тренутку, људи од речи, и као што сте видели апсолутно смо до последњег слова испоштовали оно што је било предмет овог међупартиског дијалога који смо имали", рекао је Орлић.

"А имали смо га и на колосеку са учешћем људи из Европског парламента, имали смо га и на овом колосеку политичких старанака које нису хтеле никакво мешање странаца. Али и једно и друго, ставили смо на папир, договорили се око неких ствари и то подразумева и подразумевало је да ће ванпарламентарне странке, што да вас подсетим никад није био случај у нашој земљи, бити уважене на тај начин, да ће добити своје представнике у бирачким одборима. То смо ми урадили, договорили смо се да ће тако бити и на изборима у априлу и сијасет других ствари које, ако ће било ко да буде поштен да каже да их заиста никад нисмо имали у нашој земљи на тај начин. Формирано је и посебно тело које се бави само тим да прати рад медија и тамо су опет људи из ванпарламентарне опозиције. То смо ми показали, да смо апсолутно људи од речи. А шта се још показало, показало се да ту где су присутни нажалост ти људи, имају само једну врсту тактике, стратегије, било каквог плана, а то је да се буде против Александра Вучића, против чак и државе које тај човек предводи и да не презају чак ни од тога да се служе најпрљавијим триковима, да покушавају да оптуже чак и за неку наводну крађу", рекао је Орлић.