Вести

ШАПИЋ: ЈАКА СРБИЈА МНОГИМА НЕ ОДГОВАРА

"Како држава јача, како је независнија, како њена политика има већи ефекат на економију, како заузима повољнију и снажнију геополитичку позицију и бави се више сопственим народом, она код великих сила провоцира радње које имају за циљ да је ослабе", рекао је Александар Шапић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке, коментаришући изјаву Саше Јанковића у којој је он, између осталог, говорио о томе на које су начине стране амбасаде и западни моћници покушавали да сруше председника Србије Александра Вучића.

Шапић је истакао да су кроз историју велике силе увек хтеле да на овим просторима остваре своје империјалистичке циљеве, те да су њихове тежње да Србију покушају да ставе под своју контролу последњих година појачале.

"Србија је данас значајно јача држава, економски снажна, наш утицај у региону и свету је далеко већи него што је био ранијих година, имамо добре односе са светским силама, а поверење и поштовање које се указује председнику Вучићу и Србији је далеко веће и онда је нормално да то многима не одговара, те да покушавају да ослабе онога ко је персонификација данашње Србије, а то је Александар Вучић", рекао је Шапић.

Шапић је навео да су овакве ствари управо највећа потврда да Вучић и држава Србија воде једну независну, суверену и слободарску политику.

"То у суштини и јесте кључ сваке суверене државе, да ви одлучујете о својој судбини, а не да то уместо вас чине амбасаде и друге државе. Ова изјава је важна за историју Србије зато што она потврђује да ће нарочито велике силе покушавати од нас да направе земљу на коју ће моћи да врше притисак, спроводе своју политику и да свако ко се томе буде супротстављао и земљу довео на ниво да уопште и може да се супротстави зна са чиме може да се суочи и шта је то што нас чека", истакао је Шапић.

Нагласио је да морамо да будемо јединствени и поштујемо институције наше земље, стубове друштва, јер је то одлика озбиљних народа и држава.

"Историја је показала да када год нисмо били јединствени платили смо цену, а када смо били јединствени успевали смо да се одупремо далеко већим изазовима него што су ови данас", закључио је Шапић.