Вести

ВУЧЕВИЋ: ВУЧИЋ МОРА ДА БУДЕ КАНДИДАТ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

Александар Вучић има обавезу да се кандидује за председника Србије и не знам шта ми у Српској напредној странци чекамо да га истакнемо као кандидата, изјавио је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић.

Вучевић је додао да Вучић има моралну обавезу према грађанима да настави да ради ово што је радио у последњих пет година.

Навео је да Српска напредна странка треба да види да ли са Социјалистичком партијом Србије иде на једну или две изборне листе и да се окрене ка априлским изборима.

Вучевић је оценио да ће политичке опције које немају подршку грађана наредна три месеца правити причу да су покрадени, те да излазећи са својим истраживањима, Драган Ђилас припрема причу да их је неко покрао.

Вучевић је поручио да у Србији неће бити насилне промене власти и да се промена може догодити само на биралиштима.

Говорећи о најавама блокада граничних прелаза од стране еколошких покрета, Вучевић је оценио да то нису никакви еколози, већ "зелени џихадизам најгоре врсте".

Додао је да се ради о чисто политички мотивисаним догађајима у организацији људи који желе да се домогну власти и државе.

Вучевић сматра да су те организације умрежене пре свега са заједничким циљем да сруше Александра Вучића и дестабилизују Србију.

Мање концерата и публике вечерас због ковида у Новом Саду

За вечерашње отварање године у којој је Нови Сад Европска престоница културе, број концерата којих је требало да буде 40, смањен је за 60 процената, рекао је Вучевић.

Вучевић је навео да ће бити одржани само они концерти који су под контролом града Новог Сада, и да је због епидемиолошке ситуације број публике смањен за 50 посто.

Публика ће моћи да догађајима да присуствује само уз одговарајуће ковид сертификате.

Вучевић је навео да је Новом Саду припала и награда "Мелина Меркури", која се додељује за најбоље припремљене европске културне престонице, и додао да то доноси 1,5 милиона евра за културне раднике тог града.

Вучевић је навео да је ће током године у којој је европска престоница културе у граду бити одржано преко 3.000 догађаја, са 4.000 учесника од чега је 1.500 из иностранства.

Скандал ако је неки министар давао податке странцима

Вучевић је рекао да је за смену са функције, ако је неко од министара носио податке.

"Не знам да ли је то радила Зорана Михајловић или неко други. Чим се то утврди да сам на месту премијерке Брнабић тражио бих смену те особе. Шта ту има да се расправља", рекао је Вучевић.