Вести

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ПРЕДСЕДНИКОМ СВЕТСКЕ ШАХОВСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са Аркадијем Дворковичем, председником Светске шаховске федерације (ФИДА) са којим је разговарао о најважнијим светским шаховским догађајима из календара ФИДЕ, као и детаљима сарадње Сколково фондације и Републике Србије.

Вучић и Дворкович су се договорили да ће у Београду од 5. до 22. марта 2022.год бити организован светски шаховски турнир „Гранд при“.

Вучић је истакао да постоји низ области у којима Србија и Сколково фондација имају заједнички интерес и простор за развијање сарадње. Посебно су актуелни пројекти у ИТ области и у области услуга у здравству.

Ова сарадња је посебно активирана последње две године у сарадњи са Владом Републике Србије и Привредном комором Србије.

Током 2020. године 12 српских стартап компанија учествовало је у Individual Softlanding Program.

Господин Дворкович је истакао да су Влада Републике Србије и Фонд „Сколково“ потписали Меморандум о сарадњи у области иновација и технолошког развоја и нагласио да се могућности сарадње односе на размену искустава у формирању иновационе инфраструктуре, сарадњу Сколкова са технолошким парковима у Србији, сарадњу образовних и научно-истраживачких институција Републике Србије и универзитета Сколтех.