Вести

БРНАБИЋ: НАСТАВИЋУ ДА ИНСИСТИРАМ НА ДИЈАЛОГУ

Председник Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић поручила је да дијалог представља једини пут ка решењу проблема и да је увреде неће спречити да настави да инсистира на разговору.

Реагујући на изјаву посланика Еколошког устанка Александра Јовановића Ћуте за лист Данас да сумња у искреност председнице парламента када говори о дијалогу са опозицијом и да се уместо за бојкот избора залаже за нове акције опозиције, Брнабић је истакла да не постоји други цивилизован начин осим кроз разговор и постизање компромиса, који подразумева да обе стране прихвате одређене аспекте онога што друга страна предлаже.

"Увреде ме неће спречити да, заједно са председником Србије Александром Вучићем наставим да инсистирам на разговору, јер верујемо да је то у најбољем интересу нашег друштва. Моја рука остаје пружена, моја врата отворена", навела је Брнабић.

Брнабић је навела да све док се користи "овакав речник ултиматума и улице", јасно се види да опозиција није спремна за озбиљан разговор.

"Увреде и претње само потврђују да "Србија против насиља", или макар један део њих, немају никакву жељу или намеру да разговарамо и тако променимо политичку климу у Србији", оценила је Брнабић.

Извор: Танјуг