Вести

БРНАБИЋ: СНС ИМА ЈАСНУ ВИЗИЈУ РАЗВОЈА ДО 2027. ГОДИНЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да су предстојећи избори 17. децембра пресудни и одлучиће да ли Србија наставља да се развија, гради научно-технолошке паркове и путеве или ће Драган Шилас наставити да се богати на рачун грађана.

Брнабић је гостујући у јутарњем програму Хепи телевизије истакла да Српска напредна странка има јасну визију развоја до 2027. године, када ће се десити специјализована изложба "EXPO" у Београду.

"Те 2027. године биће тачно 15 година промена у Србији, од када је Србија почела да ради, почела да побеђује. Управо та 2012. година била је прекретница. Ми смо до тада изгубили више од 500.000 радних места, 500.000 породица остало је без хлеба, без сигурности за своју децу, за своје унуке. Наши факултети нису ни били на листама универзитета у свету, здравство нам није ни испуњавало критеријуме да буде на европским листама. Што се културе тиче, музеје смо затварали уместо што смо их отварали, ниједно ново позориште није изграђено, школе запуштене, са чучавцима, без прикључка на интернет… Они су само 10 година разговарали о томе да ли је потребно увести програмирање у школе. А за све то време, политичари су били само богатији и богатији. Доћи до министра је била мисаона именица, а да не причам о председнику Владе", рекла је Брнабић и додала:

"Ако сте били инвеститор, нисте могли да дођете до министра. Инвеститори који данас одлазе из Србије, јер више нисмо земља јефтине радне снаге, долазили су у нашу земљу само због субвенција. Минимална цена рада је била 170 евра. Дакле, један свеукупни распад система. Грађани 2012. године кажу – желимо промене, не можемо ово више да трпимо. Те 2027. године јасно смо рекли да ће просечна плата у Србији бити 1.400 евра, минималац 650 евра, а просечна пензија 650 евра. То је оно што ми обећавамо нашим грађанима. Када смо председник Вучић и ја рекли да ће 2025. године просечна плата бити 1.000 евра многи су се смејали, а биће. Просечна пензија биће између 430 и 450 евра. Све што смо обећали то ћемо испунити. Тих 15 година биће важан јубилеј, и одлично је што смо баш те године добили организацију специјализоване изложбе "EXPO". Управо 17. децембра одлучујемо да ли Србија не сме или треба да стане", рекла је Брнабић.

Брнабић је потом истакла да је дневно богатство које је зарађивао Драган Ђилас током свог боравка на власти, нешто што велика већина грађана Србије не заради за свој радни век.

"Ђилас је пријавио 619 милиона евра, што значи да је он, или његове фирме, зарађивао 172.000 евра дневно. Дневно. Да ли можете да замислите то? Устанете данас, легнете да спавате, а у међувремену сте зарадили 172.000 евра. И то сваког дана, укључујући и викенд. Свакога дана, 10 година. И ви сте тај који води државу. Да ли као директор народне канцеларије, замислите ту срамоту… Као за народ, а свакога дана 172.000 евра дневно себи у џеп. Многи људи ту цифру за цео живот не зараде. Јесмо имали неки ауто-пут? Нисмо. Све је завршио Александар Вучић и Српска напредна странка, све! Људи су гинули по Ибраској магистрали… ниједан инвеститор није хтео у Чачак, а и зашто би? Да му камиони иду Ибарском магистралом? Јесте имали брзу пругу Београд – Нови Сад? Је л' се градио Моравски коридор? То су све ствари које су се промениле. Јесте изградили иједан Клинички центар? Нула! Први икада завршен Клинички центар у Србији је Клинички центар Ниш", навела је Брнабић.

Брнабић је истакла да се Србија предвођена Александром Вучићем бори за сваког грађанина Србије једнако, без обзира где живи.

"Када је Александар Вучић био председник Владе 2014. и 2015. године, они су га звали премијер за чучавце, јер је човек ишао и по најруралнијим крајевима Србије и рекао да наша деца неће имати чучавац у школи. Ми сада повезујемо и школе у руралним срединама на брзи интернет. Ова данашња Ђиласова опозиција је говорила да не треба уводити интернет у школе, јер школе нису поште. Замислите! Ђилас је први рекао да нам не треба Моравски коридор. Ваљда све треба да иде њима, политичарима, и сва улагања да иду у Бероград. Шта ће деци интернет у школама? Баш да видим како би он живео у својој кући без интернета. А за децу у Ћићевцу, Крушевцу баш га брига! Ми нисмо имали ниједан научно технолошки парк. Нама је данас ИКТ сектор најбрже растући сектор наше привреде. Имаћемо 3,8 милијарди евра извоза ове године. А имамо четири научно технолошка парка. И ми 17. децембра бирамо да ли ћемо да наставимо овим путем или ће Драган Ђилас да настави својим путем богаћења", рекла је Брнабић.

Брнабић је закључила да ће се, по ко зна који пут, сви у опозицији ујединити само да би срушили Александра Вучића, без обзира на огромне идеолошке разлике.

"Овако они замишљају политику: Ми ћемо да дођемо на власт. Довешће нас странци, они ће да одлуче, а не народ Србије. Тако они замишљају демократију. Е онда више нема тужилаштва и судова. Ми ћемо да одлучимо ко је крив и ко ће колико да буде у затвору и шта ће тамо смети да ради. То раде сви они, од Г17 Мирослава Алексића, до Маринике Тепић, која је променила пет странака и која је у време короне причала да је то вештачки направљен вирус и заговарала одржавање референдума о вакцинацији. Да неће можда вечити студент, кандидат за премијера, Радомир Лазовић, да оде у Савет безбедности Уједињених нација и каже тачно шта? Да смо за то да признамо такозвану Републику Косово? То је њихов став. Њихов став је да се у скупштини Србије усвоји резолуција да се у Сребреници десио геноцид. То знамо, то смо видели и чули од њих", истакла је Брнабић и додала:

"А онда ће странке деснице без икаквих проблема, само да би се докопали власти, ући са њима у коалицију. То се десило и прошле године, након избора. Један дан након избора су пале све маске. Ако се сећате, они су одмах плакали, кукали, обилазили амбасаде и говорили како одмах морамо да уведемо санкције Руској Федерацији. А они су пре избора говорили да ћемо их увести одмах после избора. И, где су санкције Русији данас? Нема их. А у странкама деснице имате људе, попут професора Ратка Ристића, који је пре тачно 12 месеци подржао коалицију "Морамо, Зелено леви фронт", данас је у споту Милице Заветнице. Кажите ви мени како је то могуће, како је то нормално? Је л' они мисле да је народ потпуно луд, да је заборавио шта је било прошле године? Нема ту никакве идеологије, нема програма, само их новац и власт занима. О томе се ради 17. децембра", закључила је Брнабић.

Извор: Танјуг/ТВ Хепи