Вести

ГЛИШИЋ: ЂИЛАС ЖЕЛИ ДА СЕ ДОКОПА ВЛАСТИ И ОЧЕРУПА ДРЖАВУ

Изјава Горана Марковића да би споменик Стефану Немањи изместио у Маринкову бару, дискредитовање грађана који тамо живе од стране дела опозиције и раскола у опозицији, председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић је рекао да данас тешко да може нешто да нас изненади, поготово од људи који су себе прогласили елитом, за људе који мисле да су више вредни од осталих.

"Термини које употребљавају и начин на који се опходе, заиста довољно говори о њима. Чак су употребили и један термин, када су обилазили Србију обилазили су селендре. За њих је све ван њиховог круга и њиховог места где се крећу селендра", рекао је Глишић.

"Ми желимо као странка да на ове изборе изађемо са једном јасном поруком, да желимо да наставимо да радимо и градимо, и да не желимо да се Србија врати у време када су ови који је данас називају селендром водили ову државу и само гледали како да се обогате", рекао је Глишић.

"Имаћемо заиста једну спектакуларну листу, где ће бити изузетна имена, која дају јасну подршку. На нашој листи ће бити људи који су тотално независни, који размишљају својом главом и који виде да данас Србија може да се гради, људи који се крећу Србијом и виде изграђене ауто-путеве, нове фабрике и све те нове објекте који живот значе за сваког грађанина, и они виде да то заслужује подршку", истиче Глишић.

Упитан да прокоментарише Здравка Поноша, Глишић је изјавио да га занима шта тачно он нама нуди, шта је његов политички програм, с обзиром да је то човек који је упропастио нашу војску, и да је у његово време војска била слабија од неког ловачког друштва.

"Шта он тачно грађанима Србије нуди, да нас етикетира као његов колега Владета Јанковић? Етикетира људе па их дели и вређа, дели Србију. Шта је то што је програм њега и његовог газде Драгана Ђиласа? Није се Понош кандидовао зато што мисли да је паметан, већ зато што Ђилас мисли да је он неко преко кога ће да оствари своје једине интересе који су им битни, а то су финансијски моменти, да се докопају власти, поготово сада када у Србији има новца и када је Србија финансијски стабилна. Да се докопају и да је очерупају за годину, две или три и да онда купују фудбалске клубове по свету", рекао је Глишић.