Вести

ГЛИШИЋ ПРЕДАО ЛИСТУ "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - БЕОГРАД НЕ СМЕ ДА СТАНЕ"

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић предао је Градској изборној комисији (ГИК) листу "Александар Вучић - Београд не сме да стане" за изборе у Београду.

Српска напредна странка је прва странка која је предала изборну листу ГИК-у, уз 18.836 потписа подршке грађана.

Први на листи за град Београд је Александар Шапић који је после предаје листе новинарима рекао да ће он бити и кандидат за градончелника.

Шапић је поручио да ће та листа учинити све да се започети пројекти заврше.

"Учинимо све, да све ствари које смо започели, не само у последњих годину и по дана, него и у претходних неколико година, наставимо. Зато и јесте назив листе Београд не сме стане", рекао је Шапић.

Шапић је додао да су то велики капитални пројекти на националном нивоу, од Експа, поред метроа који је историјски, преко пројеката тунела, изградње мостова и решавања суштинских инфраструктурних капиталних ствари за град Београд.

Шапић је додао да ће паралелно наставити да раде на започетим пројектима, а то је потпуна обнова јавног превоза, проширивање улица, социјални програми и мере које су доносили.

"Подсетићу вас, последњих годину и по дана, доносили смо мере које можда ниједна градска управа у претходних неколико деценија није донела. То слободно могу да кажем, храбре мере које су се показале да су и реалне, а не само храбре", закључио је Шапић.

Повереница Српске напредне странке за Београд Ана Брнабић која је присуствовала предаји листе рекла је да та странка у престоници жели да направи још инклузивније друштво које ће омогућити бољи квалитет живота за све грађане.

"На нашој листи је први пут као представник особа са инвалидитетом Михајло Гордић који је председник Савеза глувих и наглувих Србије, подпредседник градске организације глувих Београда", рекла је Брнабић додајући да су претходних година много радили заједно на унапређењу положаја глувих и наглувих особа, али и генерално особа са инвалидитетом, и на градском нивоу и на нивоу читаве Републике Србије.

Брнабић је рекла да то показује да Српска напредна странка жели да Београд буде још инклузивнији град.

"Да желимо да имамо Београд који је отворен за све своје грађане. Да направимо бољи квалитет живота за све грађане, за све оне који живе у Београду. И такође да желимо да се њихов глас на крају крајева чује, да они воде политику инклузивности", поручила је Брнабић.

Брнабић је навела да су на градској изборној листи кандидати др Јелена Друловић, као нестраначка личност, Арсен Ристић кардиолог, ендокринолог Светлана Вујовић, спортисти Јанко Типсаревић, Слободан Соро, Марко Кешељ, као и уметнице Ива Штрљић, Сања Керкез, Наташа Тасић Кнежевић...

Предаји листе присуствовали су и потпредседници Главног одбора Ирена Вујовић, Владимир Орлић, Синиша Мали...

Српска напредна странка је раније данас РИК-у предала и листу за парламентарне изборе.

Председник Србије Александар Вучић расписао је јуче парламентарне изборе за 17. децембар, а председник Скупштине Владимир Орлић локалне изборе у 65 градова и општина.

Извор: Танјуг