Вести

КИСИЋ: ДЕЧЈА СРЕЋА НАМ ЈЕ НАЈБИТНИЈА

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић отворила је у месту Прилике крај Ивањице нови вртић "Зрачак", чије је опремање помогло Министарство за бригу о породици и демографију.

Министарка Кисић истакла је да активности попут отварања вртића и стварања бољих услова за боравак и игру деце, дају још већу снагу, полет и енергију да се ради више и боље, јер је дечија срећа најбитнија.

"Изградња нових вртића, нарочито у сеоским срединама, је лепа и охрабрујућа вест, јер то значи да млади остају у селима и ту заснивају своје породице", навела је Кисић и додала да је Министарство за бригу о породици и демографију за спровођење пронаталитетних мера у општини Ивањица, међу којима је и опремање новог вртића, издвојило 13 милиона динара.

Заједничким средствима Министарства и општине Ивањица омогућена је и куповина наменског возила, као и финансијска подршка трудницама и породиљама које су тренутно незапослене.

Како је Кисић истакла, Министарство ће увек подржавати локалне самоуправе које својим радом и активностима показују колико су им важна деца и колико улажу у пронаталитетну политику.

"Сви заједно радимо и градимо за нашу децу, а са циљем да се широм Србије рађа још више деце и да нашу земљу краси још више дечијих осмеха", поручила је министарка Кисић.

Кисић је у селу Катићи посетила вишечлану породицу Ђоковић, која је, како је навела, најбогатија на свету, јер њу чине чак три генерације.

"Желимо да оваквих породица буде све више у нашој држави, чија је подршка породицама огромна", навела је Кисић.

Извор: Танјуг