Вести

КИСИЋ: ВЕЛИКА ПОДРШКА ДРЖАВЕ ОБОЛЕЛИМА ОД РЕТКИХ БОЛЕСТИ

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије проф. др Дарија Кисић засадила је у Новом Пазару, поводом 21. новембра – Међународног дана особа са цистичном фиброзом, ружу која је симбол цистичне фиброзе, и том приликом поручила да je држава уз оболеле и њихове породице.

Кисић је истакла да су руже које су данас симболично посађене у "ЦФ ружичњак" симбол и уједињеног и заједничког рада државе, оболелих и њихових породица на превазилажењу свих изазова.

Кисић је указала на то да је имати члана породице, поготово дете, које има ретко обољење, највећи изазов у животу.

Кисић је истакла да је поносна на то што је баш у Министарству за бригу о породици и демографију формирана Група за унапређење квалитета живота породица са децом оболелом од ретких болести и осталих који су оболели од ретких болести, која је место где оболели и њихове породице могу да пронађу подршку, одговоре на питања и решења из домена образовања, социјалне или здравствене заштите.

Кисић је подсетила на то да никада више Република Србија није издвајала за лечење ретких болести, да никада више није било доступних лекова и указала на то да је формирање ове групе додатни облик подршке државе оболелима и њиховим породицама.

На Међународни дан особа са цистичном фиброзом руже су у "ЦФ ружичњак", на платоу код хале "Пендик" у Новом Пазару, посадили и државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек, градоначелник Новог Пазара Нихад Бишевац, муфтија Мелвудин Дудић, народни посланик Јахја Фехратовић, народни посланик, директор Опште болнице Нови Пазар др Мехо Махмутовић, председница удружења "ЦФ Србија" Милица Перић и мајка оболелог детета Азра Нурковић.

Извор: Танјуг