Вести

МИРОВИЋ: УЧИНИЛИ СМО СВЕ ДА ВОЈВОДИНА БУДЕ ДЕО НАЦИОНАЛНОГ УСПЕХА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је вечерас у Новом Саду обележавању јубилеја – 20 година постојања Гаранцијског фонда АП Војводине и Туристичке организације Војводине.

„Године 2016. прихватио сам веома одговоран задатак – да реорганизујем систем Аутономне Покрајине Војводине, којим управља Покрајинска влада, и да Војводину као важан и нераскидиви део Србије поведемо на пут успеха. Заједно с другим институцијама, са Развојним фондом, Развојном агенцијом, Гаранцијским фондом АПВ, Туристичком организацијом Војводине, Фондом за развој пољопривреде, Привредном комором и секретаријатима учинили смо све да Војводина буде део великог националног успеха, и уверен сам да смо ту нашу заједничку мисију испунили“, нагласио је Мировић.

Када је реч о Гаранцијском фонду Војводине, према Мировићевим речима, вредност издатих гаранција од 80 милиона евра јесте податак који говори о томе да је овај фонд предано радио и подстакао развој нашег друштва и привреде. С друге стране, Туристичка организација Војводине представила је наше потенцијале на најбољи начин информишући домаће и стране госте о потенцијалима овог дела наше земље.

Извор: Танјуг