Вести

ОРЛИЋ: ОПОЗИЦИЈА НАЈОДВРАТНИЈЕ ВРЕЂА И ПОТЦЕЊУЈЕ СОПСТВЕНИ НАРОД

Гост емисије "Релативизација" био је Владимир Орлић, председник Скупштине Србије.

Ружну слику из парламента шаљу посланици који представљају партије бившег режима, како би испровоцирали било какву реакцију или представили себе као жртве, рекао је Орлић.

"То се све претворило у чисту, дестиловану мржњу према једном човеку – Александру Вучићу", рекао је Орлић.

Према његовој оцени "демократије и слободе имамо неупоредиво више и у скупштини и испред скупштине него што је било у њихово време".

Сматра да су најгоре увреде када се помињу туђа деца и додаје да "у ту зону не би требало да се улази никада и да за то оправдања нема".

"У овом сазиву је главна звезда свих партија бившег режима и медија који их подржавају човек који је претио сину и брату Александра Вучића да ће да заврше као Гадафи", рекао је Орлић.

Када чује претње и увреде политичких противника, осећа "само презир и гађење, као и сваки други нормалан човек".

"Њихова опсесија је искључиво човек кога не могу политички да победе – Александар Вучић и све цеви уперили су искључиво на једну мету", сматра Орлић и додаје да су због тога "у стању да иду против сопствене државе".

Орлић истиче да опозиција покушава систематски "да направи слику о свима нама као најгорима, необразованима и некултурнима".

"То показује њихов суштински презир према народу. Јер од тих истих слушате да су обични људи - они који се политиком не баве уопште, који им нису политички противници - необразовани, глупи, сендвичари, крезуби, да једу паризер, а они сами себе прогласили за елиту, па кажу 'знате ми имамо кучиће, наши кучићи неће да једу то што ви једете'. На тај начин најодвратније вређају и потцењују сопствени народ. А зашто? Зато што тај народ неће да гласа за њих. И онда тај народ мора да је најгори на свету", објашњава Орлић

Наводи да је 2008. године ушао у СНС, а да је пре тога подржавао "политику коју је представљала Српска радикална странка и људе који су је водили у то време – Александра Вучића и Томислава Николића". Било му је, додаје, потпуно природно у политици - када је кренуо да се њом бави - да следи људе које је уважавао.

"Док сам ишао у математичку гимназију сведочио сам пропадању државе у сваком смислу. Не мали број људи из моје генерације је у то време напуштао државу. Било је само питање када ће ко", присећа се Орлић.

"За изборе који долазе важно је да људи разумеју да ту има само једна опција која подразумева да ми наставимо ову државну политику коју водимо сада и та једна излази на изборе под именом 'Србија не сме да стане'", поручује Орлић.

Каже да актуелна власт неће никакво признање, нити ће да дозволи да такозвано Косово добије место у УН.

"Ако је то ико говорио отворено у лице свакоме ко овде дође, то је био Александар Вучић. Рекао је то и пред целим светом, у говору у Генералној скупштини УН", закључује Орлић.

Извор: РТ Балкан