Вести

Орлић: У редовима тајкуна и лопова нервоза постаје све већа и већа

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је да је у делу опозиције коју предводи Савез за Србију (СзС) приметна све већа нервоза која ''поприма размере хистерије'', а која је, према његовој оцени, изазвана приближавањем избора и ''пропашћу'' бојкота, предлогом Закона о пореклу имовине, као и ''принципијелном борбом власти против криминала и корупције''.

''Онима који су навикли да буду повлашћени и који су се прогласили за некакву елиту и вишу класу, смета то што ће сваки грађанин Србије бити дужан да оправда своје приходе, и што ће онда и они бити обавезни да пруже објашњења тамо где постоје неусаглашености између прихода и њиховог стандарда'', рекао је Орлић.

Орлић је рекао да је нервоза разлог и што су последњих дана холом Скупштине дефиловали представници СзС-а који су, како каже, поново сервирали гнусне лажи о председнику Србије Александру Вучићу, члановима његове породице и функционерима СНС.

У томе се, према Орлићевим речима, истакао лидер Двери Бошко Обрадовић који се, како каже, постарао да покаже да не поштује судове и институције после окончања поступака и донетих и правоснажних пресуда.

''Дошао је да поново изриче исте оне лажи, које је много пута изговарао, на терет брата Александра Вучића и брата министра Синише Малог. У стању је да говори да су брат председника Вучића и брат министра Малог некога напали и пребили, иако су судови утврдили супротно'', рекао је Орлић.

Орлић је упитао да ли Обрадовић на тај начин жели да подсети како би изгледала Србија када би се он питао за уређивање односа у нашој земљи уз оцену да би то био ''чист фашизам'' у коме не би било ни судова, тужилаштава нити било које институције.

Орлић је рекао и да су у странци Вука Јеремића нервозни што ће бити утврђено порекло имовине сваког грађанина због чега посланик Народне странке Мирослав Алексић оптужује СНС да се ''лажно'' бори против корупције и да жели да ''опере нешто своје''.

''А шта има да се опере сем животног стандарда Јеремића који не може да објасни како живи као милионер и за кога ради'', рекао је Орлић.

Орлић је нагласио да се у Србији поштују ред и владавина права о чему, како је рекао, говори и то што је у протекле две године у складу са Законом о борби против криминала и корупције процесуирано око хиљаду функционера и државних службеника и да су многи завршили у затвору.

''Нервозни су баш зато што смо принципијелни у тој борби. Зато им се и распало удружење, не зна се ко иде на изборе, не могу да се договоре ко је међу њима највећи издајник'', рекао је Орлић.

Орлић је додао да се они који бојкотују изборе надају да ће неком ''вишом силом'' и преко ''шарених револуција'' и улице доћи на власт нагласивши да се у Србији власт добија и губи искључиво на изборима и како прописују демократска начела.

Према Орлићевим речима, народ је одавно рекао да не жели ништа више да има са Ђиласом, Шолаком, Мишковићем и осталима који би да буду власт и да се обогате, а нису у стању, рекао је, ниједан глас да добију.

''Грађани верују политици Вучића и СНС која је омогућила да просечна плата у Србији данас буде више од 500 евра, а била је 320 евра у њихово време. Народ верује политици која је обезбедила аутопутеве на које се чекало деценијама'', закључио је Орлић.