Вести

ШАПИЋ: ПУНО СТВАРИ ЈЕ РУСИЈА УРАДИЛА ЗА НАС

Председник Привременог органа Града Београда и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић изјавио је да је Србија далеко мање снажна у односу на Русију од пре 25 година, па јој није увела санкције поштујући братске и традиционалне односе.

Шапић је рекао, поводом изјаве руског председника Владимира Путина да Русија пре 25 година, када је почела НАТО агресија на СРЈ, није била довољно снажна као и да тада није постојао јасан споразум између Србије и Русије, да споразум ни данас не постоји, али да Србија није увела санкције Русији.

"То није економско питање, то је чисто политичко питање и ми дебело трпимо због тога", рекао је Шапић.

Шапић је подсетио да није постојао споразум између Србије и Русије ни кад је Русија ушла у Први светски рат због нас, па је ушла.

"Разумели смо шта је Путин нама том приликом хтео да каже, и ми смо му захвални, пуно ствари је Русија урадила за нас, па захваљујући Руској Федерацији није донета резолуција о геноциду у Савету безбедности коју је 2015. године предложила Велика Британија. Ми се никад нећемо одрећи наших братских, пријатељских односа са руским народом. И знамо да они гледају своје интересе, и то је у реду, као што је у реду да и ми гледамо наше, али и то нам је још један показатељ да морамо да водимо рачуна о себи и да зато нећемо да затварамо односе са Истоком и са Русима само зато што нам је неко то са Запада наредио", рекао је Шапић.

Додао је да исто тако кад нам се каже да није било ту споразума, онда да знамо да пошто ни данас нема никаквог војног споразума, да морамо да се "уздамо у се и у своје кљусе" и водимо рачуна о себи, свом народу и својој држави.

Извор: Танјуг