Вести

СЕЛАКОВИЋ: НЕГУЈУЋИ КУЛТУРУ СЕЋАЊА НАЛАЗИМО НАДАХНУЋЕ ЗА ПОБЕДНИЧКИ ДУХ

Свечаном церемонијом у МТС дворани у Београду обележена је вечерас 110. годишњица Брегалничке битке. Тим поводом, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић оценио је да чињеница да данас славимо и евоцирамо сећање на те дане славе, поноса, жртве и љубави према отаџбини сведочи о нашој решености да, ''негујући културу сећања, у нашој славној прошлости налазимо надахнуће за победнички дух у нашој будућности''.

Како каже министар Селаковић, и након 11 деценија одзвања питање: "Које је то било најмоћније оружје наших предака које је у немогућим условима успело да порази бројнијег и надмоћнијег непријатеља?".

"Одговор је само један, драга браћо и сестре. Био је то морал. Морал са великим М. Битку и рат добио је гуњац и опанак српски, који је вековима уз гусле и десетерац припреман да ослобађа колевку Немањића, немањићке Србије и који је у ослобођењу био решен да плати сваку цену до последње капи своје крви", навео је министар Селаковић.

Том претку, сељаку, тежаку, несаломивом и слободарском духу српском, посвећујемо ово вече и ову академију, ''борећи се против нашег највећег непријатеља, највећег српског непријатеља, борећи се против заборава", рекао је Селаковић.

Министар Селаковић истакао је да је његово задовољство још веће зато што су на свечаности присутна браћа из Битоља, Скопља, Куманова, са Косова и Метохије, из Републике Српске, западног Срема, источне Славоније, Крајине и Црне Горе.

Извор: Танјуг