Вести

Весић: СНС је прва предложила Закон о испитивању порекла имовине

Српска напредна странка је прва и једина политичка странка која је предложила Закон о испитивању порекла имовине политичара, изјавио је члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић и навео да другим странкама то није пало на памет.

"Замислите да су Драган Ђилас и Вук Јеремић, када су били на власти, предложили да се испита порекло имовине политичара што је урадио Александар Вучић? Пре би Ђилас и Јеремић руку себи одсекли него да их неко пита за паре", рекао је Весић.

Весић је подсетио да је Вучић раније рекао да ће тражити да се по новом закону прво испита његова имовина и имовина чланова његове породице.

"Ја ћу тражити исто за себе, а сигуран сам и други функционери СНС. Па када заврше лепо испитивање нас који смо на власти да се пређе на Ђиласа. Да објасни држави одакле му трећина Маракане", рекао је Весић.

Весић је навео да је Ђилас сам пријавио, када је отишао са власти, да је власник, што лично, што преко својих фирми 11 станова, две гараже, два аутомобила, 22,6 хектара земљишта широм Србије и још 635 квадрата помоћних објеката.

"Када саберете површину свих Ђиласових некретнина она износи више од трећине стадиона Маракане. Само станови и гараже које имају Ђилас и његове компаније на најелитнијим локацијама у Београду, попут Старог града и Врачара, вредни су око 1,7 милиона евра. Све је то Ђилас пријавио када је одлазио са власти. Када је долазио на власт пријавио је некретнину на Дедињу и уштеђевину од 70.000 евра. У међувремену, сазнали смо да су његове фирме у време док је био на власти радећи са државом и медијима у власништву државе имале промет од 619 милиона евра", тврди Весић.

Весић је рекао да Ђилас тај новац сада користи да би рушио власт, куповао медије и политичке странке и политичаре.