Вести

Весић: Вучић најбрже може да створи Србију за нашу децу

Члан Председништва Српске напредне странке, Горан Весић, рекао је да грађани Србије, пре него што изађу на предстојеће парламентарне изборе, треба себи да поставе три питања од којих је једно ко најбрже може да створи Србију из које њихова деца неће одлазити у иностранство.

Весић је рекао да би грађани требало да се запитају да ли је данас боље него 2008. или 2012. године.

„Питање није да ли је довољно добро, већ да ли је боље него у поменутом периоду и мислим да је одговор јасан – боље је. Друго је ако Ђилас негира да постоје ауто-путеви, да плате расту, да има више инвестиција, а отворено је више од 220 фабрика, као и уколико негира да Србија данас има бољи положај у међународној заједници, поставља се питање како неко може да верује том човеку?“, истакао је Весић.

Весић је рекао да грађани треба да се запитају и ко најбрже може да створи Србију у којој желе да живе њихова деца, а одговор на то питање је Александар Вучић.

„Да ли би Србију и своју децу дали Драгану Ђиласу, Вуку Јеремићу и Бошку Обрадовићу", рекао је Весић.

Весић је рекао да је оно што Ђилас ради са локалним изборима доказ преваре.

Ђилас води политику преваре према својим партнерима јер прича о бојкоту, а некима од њих тајно дозвољава да изађу на изборе, рекао је Весић.

Весић је рекао да Ђилас прича како изборни услови нису добри - да су добри у Параћину, а нису у Јагодини, а у ствари су исти свуда.

Ђилас прича и како су изборни услови добри у Шапцу, а нису у Руми, рекао је Весић и додао да је разлика само у томе што они мисле да су јаки у Шапцу и Параћину и да могу да победе, а у Јагодини немају чак ни одбор, као што га немају ни у Пожаревцу, Великом градишту.

„Ђилас учествује само на оним изборима где мисли да има шансу да победи. Он нити има одборе, нити своје присталице. Не може да победи у Нишу, па су му лоши изборни услови у Нишу, али зато су добри у Параћину јер се нада да ће тамо да победи“, рекао је Весић.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и градоначелник Параћина Саша Пауновић јасно рекли да су имали договор са Ђиласом који је варао и своје партнере и бираче када је причао о бојкоту, рекао је Весић.

Ђиласови партнери у Савезу за Србију могу да виде какав је то човек и да он има десет различитих политика, рекао је Весић.

Весић се осврнуо на прошлогодишње изборе у Лучанима, додајући да су истовремено били расписани избори у четири или пет општина.

„Изабрали су да бојкотују изборе у свим општинама, а да изађу само у Лучанима зато што их је Бошко Обрадовић уверавао да тамо има велику организацију, па су се сви удружили и добили мање него што је раније добио сам Обрадовић", рекао је Весић.

Весић је рекао да је Ђиласова политика таква да он учествује на изборима само тамо где је сигуран да може да победи и поновио да су изборни услови свуда исти, те да су грађани рационални и да гласају за оно што је добро за њих.