Вести

ВЕСИЋ: ЗА СЕДАМ ДАНА ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ПРУГЕ НИШ - ДИМИТРОВГРАД

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре издало је одобрење за извођење радова на реконструкцији и модернизацији пруге Ниш - Димитровград, саопштио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

"Као што је синоћ најавио председник Србије Александар Вучић, радови почињу за седам дана", рекао је министар Весић.

Министар Весић навео је да су српске железнице са бугарским колегама договориле такозване "прозоре" у којима ће се одвијати железнички саобраћај током реконструкције.

Министар Весић подсетио је да је прошло више од пет година откако је 2. фебруара 2018. године потписан уговор о реконструкцији и модернизацији пруге Ниш - Димитровград.

"Када сам изабран за министра у октобру прошле године рекао сам да ће један од мојих приоритета бити покретање овог пројекта. Испуњавамо обећања", навео је министар Весић.

Захвалио је свима који су вредно радили последњих годину дана, будући да је за почетак реконструкције требало прибавити нове услове, урадити нове студије и иновирати пројекат.

"Хвала председнику Вучићу на подршци да овај пројекат почне да се реализује. Успели смо. Данас је пред нама грађевинска дозвола. За седам дана почиње дуго чекана реконструкција. Србија не сме да стане", поручио је министар Весић.

Извор: Танјуг