Вести

ВУЧЕВИЋ: СУКОБЕ НА КИМ ИЗАЗИВА РЕЖИМ АЉБИНА КУРТИЈА

О лажном премијеру такозваног Косова Аљбину Куртију, који је изнео нове оптужбе на рачун наше земље и Александра Вучића, али и о циљевима српске опозиције, причао је за Информер ТВ потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије Милош Вучевић.

Министар Вучевић истиче да Курти прави терор над Србима већ дуже време и да је Аљбин Курти нескривени екстремиста и да сања о уједињену такозване велике Албаније.

"Глупаво је и помислити да је некакав клан изазвао сукобе на Косову и Метохији, за то је крив само режим Аљбина Куртија", рекао је министар Вучевић.

"Курти говори да је Српска листа криминална организација и да су Срби убили Оливера Ивановића, а сви се утркују да додају лопту Куртију да изврши волеј на Србију. Неки наши официри су положили заклетву, а не поштују је, јер је српско оружје завршило у рукама Куртија, то је срамотно", рекао је министар Вучевић.

"Не можете да урушавате своју државу и морате да је поштујете. Поноше срам те било, био си српски генерал и потичеш из Крајине, а имаш хрватски пасош. Ако дође Ђиласова екипа на власт, они ће увести санкције Русији, признаће независно Косово и Метохију, приступиће НАТО алијанси и прогласиће српски народ за геноцидан", навео је министар Вучевић.

"Квази десница нема проблем да се уједини са левицом, само да би срушила Александра Вучића, па каква ће то бити политика ако ће све урадити за скидање Вучића са власти. Они који су наводни русфили и бране из даљине Косово и Метохију, врло брзо ће се утопити у масу оних који желе независно Косово и Метохију и приступање НАТО алијанси", саопштио је министар Вучевић.

Извор: Информер