Вести

ВУЧИЋ: ДЕСЕТА ФАБРИКА СТИЖЕ У НИШ

Председник Републике Србије Александар Вучић објавио је да ће велика италијанска компанија Аристон отворити фабрику у Нишу, у коју ће уложити 75 милиона евра.

"Данас имамо добре вести, као што смо се надали, да ћемо моћи да их саопштимо људима у Нишу, али и за целу Србију. Завршили смо разговор са представницима компаније Аристон, једном од најмоћнијих италијанских компанија за грејне системе и за бојлере, који су једну малу фабрику израдили у Свилајнцу, а сада праве велику инвестицију за Ниш", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је пренео да ће Аристон уложити 75 милиона евра у фабрику и истакао да је то само почетак.

"Јер ми се надамо и данас смо са Паолом Мерлонијем о томе разговарали, да долазе и Р&Д центри и све друго што ће додатно да запошљава Нишлије, а од 2025. године биће преко 300 запослених", навео је председник Вучић.

Нагласио је да је то десета фабрика у Нишу и додао ће бити веома важна за даљи напредак и развој Ниша, заједно са развојем саобраћајне инфраструктуре, која ће омогућити довођење нових инвестиција, нових великих и значајних компанија.

"И пошто је десета фабрика, могу да кажем да смо доста тога урадили, али ћемо да наставимо још снажније, још јаче. Србија не сме да стане", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је навео имена свих 10 нових фабрика у Нишу, укључујући и Аристон, а ту су и: "Johson electric", "Aster tekstil", "Leoni", "Zumtobel", "Spintec", "Xingyu", "Integrated Micro-Eletronics", "Yusei", "Palfinger" i "Ariston".

Извор: Танјуг