Вести

ВУЧИЋ: НИКАДА НЕЋУ ПОТПИСАТИ НЕЗАВИСНОСТ КОСОВА

Никада нећу потписати независност Косова, а на част свима на политичкој сцени Србије који такве лажи износе, поручио је председник Републике Србије Александар Вучић.

Председник Вучић рекао је да се у свакој изборној кампањи може чути свашта, а у добром делу неистине и лажи, али да он као председник Србије посебно мора да реагује на једну која се не тиче ни њега као председника, ни блока политичких странака које и лично подржава, већ се тиче државе и основних постулата на којима Србија почива.

"Као што су у прошлој кампањи говорили како су они против санкција Русији, а како ћу лично да их уведем после 3. априла и после тих избора нисам то учинио, док се они и до дана данашњег залажу за санкције против Русије, тако су сада измислили да сам спреман да потпишем независност Косова само да прођу избори", навео је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да хоће да грађани у Србији треба да знају да је реч о ноторној лажи.

"И као частан човек, али не само то већ и као човек који поштује устав своје земље, законе своје земље и који више од свега воли свој народ на Косову и Метохији и који ће увек да се држи слова закона и заклетве положене на Мирослављево јеванђеље желим да вам кажем да је реч о ноторној лажи", рекао је председник Вучић.

"Србију да сруше лажима не могу и зато сам сигуран да ће рад и резултати увек да победе", поручио је председник Вучић.

Извор: Танјуг