Вести

ВУЧИЋ: СА ПОСЕБНОМ ТУГОМ САМ ПРИМИО ВЕСТ О СМРТИ ЂОРЂА МИХАИЛОВИЋА

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти чика Ђорђа Михаиловића, чувара српског војничког гробља Зејтинлик у Солуну, у којем се каже:

"Са посебном тугом сам примио вест о смрти Ђорђа Михаиловића, чувара гробља Зејтинлик, на којем почивају српски јунаци и страдалници албанске голготе, али и чувара колективног сећања на један од најславнијих херојских периода наше историје.

Скроман и тих, веран својој отаџбини и народу, задужења је обављао ревносно и са огромним поштовањем према сенима оних којима је Србија била највећа светиња. Са истом преданошћу је гостима и посетиоцима причао о подвизима наших ратника, због којих је Србија данас поносна на свој слободарски дух и предачко наслеђе.

Поштован и вољен од народа, достојан дужности која му је поверена, чика Ђорђе је отишао тихо, јер је тако и живео, показавши целом нашем роду да однос према прецима, одређује будућност потомцима.

Изражавам дубоко саучешће породици и поштоваоцима ове часне старине. Нека почива у миру", наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића.

Извор: Танјуг