Вести

БРНАБИЋ: КОМПАНИЈА CIBT ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ОТВАРАЊЕ ЦЕНТАРА ИЗВРСНОСТИ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са генералним директором компаније CIBT Ериком Шајнерманом, који је изразио јасне намере да ова компанија у Србији отвори центар изврсности на две локације – у Нишу и Београду.

CIBT, чије је седиште у Сједињеним Америчким Државама, водећа је светска компанија из области пружања услуга визирања и имиграционог саветовања, преко својих представништава у више од 25 земаља.

Представници CIBT-а су објаснили да је компанија након дуготрајног размишљања, као и компаративне анализе многих земаља света, одлучила да је управо Србија права дестинација за њихов нови пословни пројекат.

Брнабић је истакла да је ово још једно признање за Србију, имајући у виду углед и разгранату мрежу клијената какву CIBT има, и додала да је Влада напорно радила у претходним годинама како би компанијама обезбедила повољну пословну климу.

Брнабић је подсетила на то да су у нашој земљи многе познате светске компаније отвориле развојно-истраживачке центре и центре изврсности, као и да је један од стратешких циљева прелазак са економије засноване на инвестицијама ка економији заснованој на знању.

На састанку је истакнута добра сарадња са платформом „Тачка повратка“, која је основана при Кабинету председнице Владе, при чему би једна од највећих користи тог пројекта била то што би повратници у нашу земљу могли да се запошљавају управо у компанији CIBT.

Представници CIBT-а су истакли изузетно позитиван став према иницијативи „Отворени Балкан“, с обзиром на то да њихова компанија подржава процес интеграције региона.

Такође, они су нагласили да је један од разлога за њихов одабир Србије, као дестинације за центар изврсности, била управо чињеница добре глобалне повезаности наше земље.

У наредном периоду, компанија планира да спроведе низ конкретних активности које ће, према очекивањима обе стране, резултирати отварањем центра изврсности на две локације у Србији, што ће допринети бољем пословању компаније, поспешити конкурентност и иновативност у нашој земљи, као и стварање додатних вредности у Србији.