Вести

БРНАБИЋ: ОГРАНИЧАВАЊЕ СЛОБОДЕ КРЕТАЊА ЈЕ ПРОТИВЗАКОНИТО

Председница Владе Србије и потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Ана Брнабић говорила је о најважнијим политичким темама.

"Видела сам да сте пустили снимак из Шапца, овако изгледа човек који је возио багер. Он је возио багер 2, 3 км на сат. Ја човека не знам, ако он човек треба да крене на посао И на тај посао не дође због 20,30,50 или сто људи и он изгуби посао, ко је крив? Коме треба да се жали? Ко ће то да реши, ти активисти? Да ли су они одговорни, не! Јер је скуп непријављен. Они су урадили нешто што је противзаконито. Полицајац их моли да то не ураде, И враћам се на једну ствар – а то јесте фашисоидно понашање, јер они ограничавају слободу кретања. Сада видимо маестралну замену теза, а то је да нису фашисти они који су свима нама забранили кретање, него они који су се против тога побунили. Фашистоидно понашање – нека ми неко каже како то није то", рекла је Брнабић.

На питање како је држава затворила грађане када смо седели у кућама због корона вируса, када је био “полицијски час”, Брнабић је одговорила:

"Ми смо то радили због јавног здравља и то смо радили минимално колико смо морали. И то су нам говорили да смо садисти, и да затварамо људе да бисмо насељавали мигранте.

Видели смо људе са чекићима. Да ли сте ви видели неког другог са те стране путева како малтретирају људе (код багера). Рокфелер фондација је најзаинтересованија за екологију у Србији, да ли је вама то логично? Ово је лудило шта се дешава.

Ово је фотографија нашег месног одбора које је синоћ разбијено у Новом Саду. То је њихов бунт. И реците ми, како ово није фашизам, ви бијете, разбијате, палите молотовљевим коктелима, бијете људе који иду на свој посао. То је група људи који мисли да су изнад свих нас. Слобода говора и слобода кретања су две основне слободе. Видели смо како изгледа та њихова слобода. Ви кренете ауто-путем и неко потпуно ненормалан истрчи и то са својим дететом на ауто-пут и каже: Борим се за слободу, можете је згазити", објаснила је Брнабић.

"Ви желите да ме убедите да они нису плаћени за то? И крени-промени јер њих плаћа Рокфелер фондација. Мене данас оптужују да сам уз Александра Вучића диктатор кога баш брига за животну средину. А када сам била у приватном сектору раније, тада су ме оптужили да убијам птице ветрењачама.

Они прете грађанским ратом јер ће да нас бију све. Када они буду тукли полицију, ту су њихови правници да извуку те. Нема везе да ли њих 300 и блокирали су живот 3 милиона људи, тих 300 је важније? 300 људи мисли да вреди више од 3 милиона људи. Они траже да председник уради нешто што је против Устава директно. Члан 203. став 8 Устава Републике Србије укида праг за референдум. Они кажу да Вучић не сме да потпише Закон јер би прекршио Устав, уколико Вучић не прекрши Устав, ми ћемо да блокирамо Србију. Неко ко вас је тукао, сада треба да га пустимо, јер је он њихов „борац за слободу“. И ми имамо децу, Вучић има троје деце, зар ми желимо да се наша деца гуше? У последње 2 године смо урадили више него што су сви заједно урадили у последњих 20 година. Ми смо уложили преко 600 милиона евра у филтере на термоелектранама. Костолац, блок Б је завршена 2018. то је од како је Вучић постао премијер. Ко мења сада котлове за грејање у најзагађенијим градовима? Мењамо те котлове, да уведемо гас. Косјерић, такође, ко гради постројења за прочишћавање отпадних вода. Сада неко ко тамо долази аутомобилом, и доведе дизелаш аутомобилом, њима је више стало него мени која жели да што пре кренемо са градовима који су најзагађенији, па мени није важан ваздух? Шта су они урадили за заштиту животне средине? Да ли су изградили бар једно постројење? Да ли сте мењали котлове да се људи не би грејали на азот или угаљ? Ништа нисте од тога урадили. Није ово много више политички, ово је само политички, ово финансира Рокфелер фондација", рекла је Брнабић.

"Ја поподне идем да обићем Овчарско-Кабларску клисуру. Ми чистимо читаву клисуру. Завршавамо ауто-пут од Чачка до Пожеге. Читав саобраћај измештамо из нашег заштићеног подручја. Да ли је вама сметало што у заштићеном подручју иде читав саобраћај? Градимо природњачки музеј, пут до Видиковца на Каблару. Средили смо железничку станицу у Овчар бањи, где је било ругло. Ја данас трећи пут идем тамо да проверим како иду радови", најавила је Брнабић.