Вести

БРНАБИЋ: ПРЕДСЕДНИКУ СЕ СПРЕМАО АТЕНТАТ

Отварање споменика Стефана Немањи је био један догађај који је био нама најризичнији по безбедност председника, рекла је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.

Читава атмосфера у медијима, поготово регионалним, била је таква да су припремили убиство председника Александра Вучића. Све што се дешавало са паралелним структурама у Министарству унутрашњих послова и оно што се дешавало у медијима - шта се писало о њему, о његовој породици, пре свега Андреју и Данилу, преносило се као ехо у регионалним медијима. Страни медији рециклирају оно што се пише код нас и то у оним медијима које пласирају најгоре лажи о председнику и његовој породици. Тако се стварао наратив - ако се нешто деси председнику, нико не би реаговао. Председник је криминализован у тим медијима и представљен да је политика само параван. Такав је наратив и данас.

"Не можете да нађете ни једну једину позитивну вест о Вучићу и успесима наше власти. Вучић је прошле недеље отворио погон "Магне" у Алексинцу, отворио је нови рудник - зелени рудник (постаћемо други произвођач бакра после Пољске у Европи), добили смо добру оцену Европске комисије. Била нам је мисија монетарног фонда, инфраструктурно са Орбаном започети су и радови на прузи Суботица-Сегедин, велики уговор за Ваљево са Немачком. Ставила сам на један тас све оно добро што се дешава у нашој земљи и то није вест у тајкунским медијима. Моћ таквих медија је огромна. За Вучића не кажу само да је диктатор већ и да је криминалац. Нема дана да Данило није на главним страницама у неком лошем контексту. Против тога је немогуће борити се. Ако не одговарамо сваки дан, та лаж ће постати истина. Народ више није сигуран о чему се прича. Данило је млади човек који ради у продавници вина. Он се понаша најнормалније у складу са својим годинама, али он постаје непријатељ број 1 мира и поретка у овој земљи. Када се тако пише о Вучићу и његовој породици онда и када би се догодио атентат нико не би реаговао", рекла је Брнабић.

"Када група таквих медија ради на истом задатку тај утицај се мултипликује. Имају недељнике, портале, телевизије и јако професионалне људе, озбиљни професионалци у сфери дигитала. Тај утицај није ни мали, ни безначајан. То нису само српски медији, те вести преузимају сви регионални медији, па онда и светски. То више није само наша домаћа ствар. Они воде кампању да је председник диктатор, а ми да смо Северна Кореја. Наводно, он као диктатор има огроман утицај на правосуђе. За њих је ово земља у којој нема слободе медија, а свакодневно можете да чујете лажи и увреде на рачун председника и његове породице", рекла је Брнабић.