Вести

ЂУРИЋ: КУРТИЈЕВ ХИБРИДНИ СУКОБ СА СРБИЈОМ НЕМА ПРЕДАХА

Опасни хибридни сукоб премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија са Србијом не престаје и то упркос поновљеним позивима из Сједињених Америчких Држава и Европске уније, изјавио је Њ.Е. изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама г. Марко Ђурић.

Говорећи о оптужбама министра унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаља Свечље о наводној повезаности са догађајима у Бањској сина председника Републике Србије Александра Вучића, Данила, Ђурић је оценио да је реч о још једном ескалационом кораку.

"Куртијев опасан хибридни сукоб са Србијом нема предаха - упркос поновљеним позивима из Сједињених Америчких Држава и Европске уније. У још једном низу ескалационих корака режима Аљбина Куртија - на мети се нашао Данило Вучић, син председника Републике Србије Александра Вучића, а Куртијев режим износио је оштре лажне оптужбе у циљу даљег оцрњивања Србије и делегитимизације њене владе. Истовремено, на терену се свакодневно наставља владавина терора - данас су Куртијеве снаге улетеле у кола хитне помоћи и спречиле испоруку виталних намирница у медицинску установу", рекао је Ђурић.

Ђурић је навео да се наставило "невиђено гомилање Куртијевих специјалних снага" на северу Косова и Метохије, што је у супротности са чланом 9 Бриселског споразума.

Они су јуче извели тренажне летове беспилотних летелица-убица изнад Ђаковице, чиме су 20. месец заредом наставили невиђено гомилање Куртијевих специјалних снага на северу Косова мимо члана 9 Бриселског споразума. Курти из дана у дан, месец за месецом, демонстрира целом свету да није партнер за нормализацију, да никада не планира да испуни обавезу формирања Заједнице српских општина и да жели да сви Срби оду", навео је Ђурић.

Извор: Танјуг