Вести

ЂУРИЋ: СРБИЈА ЈЕ СМОГЛА СНАГЕ ДА СТАНЕ НА КРАЈ КРИМИНАЛУ И КОРУПЦИЈИ

"Одушевљен сам чињеницом да је Србија смогла институционалне снаге да стане на крај једној криминалној групи као што је група Вељка Беливука, и што је руководство смогло политичке снаге да подржи борбу против организованог криминала и корупције, и то без икаквог компромиса", рекао је Њ.Е. изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама г. Марко Ђурић.

"Сигуран сам да је било лакше ићи линијом мањег отпора и игнорисати криминал, као што су то чиниле претходне власти. Међутим, председник Вучић и државни представници задужени за борбу против криминала преузели су на себе огроман терет да Србију чисте од зла" , рекао је Ђурић.

Истиче да не може да се начуди како неки који се баве политиком мисле да ће профитирати подржавајући гомиле лажи које изговарају најнекредибилнији људи.

"Илузорно је да очекују да ће народ Србије стати уз Беливука и његову групу, наспрам оних који се труде да очисте улице од криминала. То говори о степену острашћености, мржње, и о томе да део политичке јавности не води политику засновану на аргументима, чињеницама, нудећи нове људе и решења, већ на нетрпељивости. То у савременом, демократском свету није начин на који се води опозициона борба", рекао је Ђурић.

Неки људи, додаје, показују велику нервозу, јер је "очигледно да се извори финансирања топе, као и извори подршке у криминалним круговима".

"Грађани Србије треба да буду задовољни јер су држава Србија и њени представници показали вољу и одлучност да са овим појавама изађу на крај и да очисте земљу. Вучић је и лично показао да је спреман да уради нешто са чиме би се мало ко, а можда и нико, ухватио у коштац", напомиње Ђурић.