Вести

ГАШИЋ: ИЗГРАДЊОМ ПОЛИЦИЈСКЕ ИСПОСТАВЕ НАСТАВЉЕН ТРЕНД МОДЕРНИЗАЦИЈЕ

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић отворио је нову модерно опремљену зграду Полицијске испоставе Стари град у Новом Саду и најавио нова улагања у виду побољшања услова рада полицијских службеника на подручју Јужнобачког округа.

"Ова полицијска испостава покрива урбано језгро града, виталне објекте који се у њему налазе, а оно што је такође важно, на њеној територији одржава се највећи број манифестација и културних догађаја. Управо полицијски службеници ове испоставе су надлежни за обављање комплексних безбедносних послова и задатака. Све то даје додатни значај и смисао овом пројекту, који има за циљ да пружи што већу безбедност и сигурност грађана", истакао је министар Гашић.

Министар Гашић је нагласио да је изградњом ове полицијске испоставе настављен тренд модернизације услова рада полицијских службеника што ће допринети њиховој ефикасности и пружити подстицај да полиција у заједници оствари још боље резултате.

"У овој згради Полицијске испоставе Стари град, урађена је и нова шалтер сала за управне послове, што ће додатно растеретити остале полицијске станице и олакшати грађанима приступ изради личних докумената и то је управо и циљ, да грађани осете ефикасност и брзину у поступању полиције", рекао је министар Гашић и захвалио председнику Александру Вучићу и Влади Републике Србије на подршци у реализацији пројекта, као и свих који за циљ имају унапређење услова рада полицијских службеника.

Министар Гашић се такође захвалио и градској управи Новог Сада која је обезбедила земљиште и инфраструктуру, као и средства за опремање овог објекта, као и на подршци у реконструкцији и изградњи нових објеката за потребе полиције.

"У плану је реконструкција објекта у Каћу, као и реконструкција зграде седишта Полицијске управе Нови Сад, Полицијске станице у Темерину, реновирање просторија за задржавање у пет полицијских станица на територији Јужнобачког округа, а израђена су и идејна решења за изградњу три нове полицијске станице на Клиси, Детелинари и у Футогу", истакао је министар Гашић и нагласио да наша полиција својим радом и резултатима стоји раме уз раме са европским колегама, а МУП ће им омогућити још боље услове за рад.

Иначе, овај савремени објекат површине је око 780 квадратних метара и има модерне канцеларије, дежурну службу, просторије за прихват и задржавање доведених лица, просторије за надзор, салу за састанке и друге просторије неопходне за функционисање целе службе у свакодневном раду.

Извор: Танјуг