Вести

ГЛИШИЋ: ШТО ИМ ЈЕ МАЊА ПОДРШКА, ТО ПОСТАЈУ АГРЕСИВНИЈИ

Председник Српске напредне странке Александар Вучић одбио је током изборне скупштине једногласан предлог чланова странке да се поново кандидује као једини кандидат за председника Српске напредне странке.

После парламентарних и председничких избора поново ће гласати и напредњаци, а до тада Александар Вучић остаје лидер странке. На седници у суботу изабрано је 7 нових потпредседника Српске напредне странке, као и нови чланови Председништва странке. О одлукама изборне скупштине говори председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић.

"Скупштина је донела одлуку да продужи мандат председнику и заменику председника странке, и за нас је та тема завршена. Председник странке је Александар Вучић у свом пуном капацитету", рекао је Глишић.

"Испред нас су избори у априлу, на које желимо у потпуности да се фокусирамо а темама које ће бити у скупштини бавићемо се крајем 2022. године., бавићемо се када за то дође време", рекао је Глишић.

"Скупштина сада има своје легитимно изабране органе и све норме су испуњене, тако да странка може нормално да функционише онако како је то и законом прописано. И сада морамо у потпуности да се фокусирамо на оно што нас чека у априлу месецу. Ових дана крећемо у припреме свега онога што нас чека у тих неколико месеци до расписивања, а касније и у самој кампањи", истиче Глишић.

"Ја морам да додам, да ево прошлог пута кад сам гостовао овде почели сте питањем да је опозиција рекла да одлажемо скуп у Арени зато што не можемо да је напунимо. Па видели сте како је нисмо напунили. Дакле они су својом неодговорношћу, својим лажима, које свакодневно пласирају са медија у власништву Драгана Ђиласа, додатно мотивисали наше људе, тако да је дошло и више него што смо очекивали. Ја не знам да ли више физички може да стане у Арену. Колико је људи било у самој Арени, толико их је било и напољу", закључио је Глишић.

О случају који се десио у Шапцу, Глишић је рекао да су онемогућили људима у Шапцу да се слободно крећу, и све оне које пролазе кроз Шабац, тиме што су њих неколико десетина блокирали мост, и онда замислите они оптуже људе који су тамо стајали и чекали да се ослободи мост, да су они насилници, а у болници завршили људи који су у ствари били блокирани.

"И они сада нама причају о насиљу, да је неког неко напао и тукао. Наравно да су се људи побунили, и наравно да је неко дошао и рекао склоните се. Имате оног човека на багеру који је кренуо својим послом, као што је неко кренуо са аутомобилом, или аутобусом. Ко сте ви да заустављате некога да прође. Човек је претучен, и то вам довољно говори. А то су људи које је окупио овај несретни човек Зеленовић, које је он ту довео и усмерио да ураде то што су урадили.

Њима подршка грађана опада сваке недеље, и што им више пада подршка, то они постају агресивнији", закључио је Глишић.