Вести

ЈОВАНОВ: ПОЛОВИЧНЕ ПОЛИТИКЕ НЕ ДОНОСЕ ДОБРО ЗЕМЉИ

Шефови посланичких група у Скупштини Србије Миленко Јованов и Небојша Зеленовић изнели су опречне ставове о томе да ли је Србија требало да уведе санкције Русији.

"Није интерес грађана Србије да остану без гаса и нафте", истиче Јованов.

Извештај Европске комисије о напретку Србије јуче је представљен и у Бриселу и у Београду. Како је наведено, назадовање се примећује само у једној области, а то је усклађивање са спољном политиком Европске уније.

Зеленовић је рекао за РТС да је Србија у погрешном возу и да је требало увести санкције Русији.

Са друге стране Јованов сматра да Србија није у погрешном возу и да води рачуна о својим интересима.

"То је политика која би фактички извршила одлуку која би довела Србију у потпуни колапс. Морате сагледавати ширу слику и оно како се ствари одвијају и шта су последице одлука", указао је Јованов.

"Ако сам амерички амбасадор каже да постоји енергетска зависност, не видим како то не виде људи који живе у Србији", рекао је Јованов.

Није интерес грађана да останемо без гаса и нафте

Констатно присуствујемо истицању половичних политика, односно политика које не говоре о последицама сопствених начела, каже Јованов.

"Управо због тога СНС и председник Александар Вучић се креће том уском козјом стазом и тражимо начин како да задржимо и наставимо наш европски пут, а да се са друге стране водимо нашим интересима", рекао је Јованов.

Није интерес грађана Србије да остану без гаса и нафте, истакао је Јованов и додао да није тачно да је забележено назадовање у свим областима.

Једино што се замера Србији јесу санкције Русији, рекао је Јованов.

На питање који би били други извори енергије, ако смо зависни од руског гаса, Зеленовић је рекао да смо могли да променимо начин да се не грејемо на гас него на биомасу, могли смо да купимо квалитетне котлове.

Оно што прича Зеленовић не може одмах, рекао је Јованов и истиће да у овом тренутку нема замене за гас.

"Сада је немогуће, а да ли ће бити у перспективи, наравно да ће бити, ми улажемо у зелену енергију, ветропаркове, соларне панеле", рекао је Јованов.