Вести

ЈОВАНОВ: РЕПУБЛИКА СРПСКА МОРА ДА НАЂЕ НАЧИН ДА ЗАШТИТИ ИНТЕРЕСЕ СРПСКОГ НАРОДА

Мислим да оно што је урадио пред сам крај мандата Валентин Инцко није било потребно ако је желео да иза себе у Босни и Херцеговини остави нешто добро, да остави мир међу људима, да остави стабилну ситуацију, напротив, он је буквално детонирао једним законом читаву Босну и Херцеговину и унео нову злу крв међу народе, оценио је посланик Српске напредне странке Миленко Јованов.

Јованов је оценио да то свакако није добро.

Република Српска мора да одговара мирно, сталожено и мудро, мора да нађе начин да заштити оно што је у интересу српског народа и Републике Српске, али и да врло јасно покаже став према ономе што је урађено. Неће то бити лако, сматра Јованов.

Како је рекао, све то што се ради представља увод у нешто што је негативно.

Мислим да српски народ и Република Српска морају да нађу модалитет да у будућности функционишу и да нађу начин како да живе заједно са Бошњачким народом. Мислим да ту нема разлога за неке нове сукобе и тешке ситуације, рекао је Јованов.

Јованов је подсетио да је наша рука све време у ваздуху и да је председник Вучић неколико пута покушавао да успостави неку сарадњу, а да је добијао увреде, па и покушај убиства.