Вести

МАЛИ: БОРИМО СЕ ЗА БОЉИ ЖИВОТНИ СТАНДАРД СВИХ ГРАЂАНА СРБИЈЕ

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали обишао је јутрос један маркет и куповином производа са ознаком "Боља цена", како је истакао, уштедео више од 1.000 динара.

Од данас још 16 артикала је доступно грађанима по сниженој цени, а министар Мали је осим куповине утврдио да се производи заиста налазе на полицама односно да су доступни и јасно обележени.

"Дошао сам овде у маркет Персу на Дорћолу да видим да ли су снижења урађена, који су то производи, да ли их има и на крају крајева да видимо колико може грађанин Србије да уштеди с обзиром на та снижења. Када сам сабрао и купио свих ових 16 производа укупан рачун износио је 1.493 динара,а да нема снижења овај рачун био би 2.644 динара", рекао је министар Мали.

Разлика је, додаје министар Мали, очигледна и то јасно показује резултате напора Владе Србије и председника у борби за бољи животни стандард свих грађана Србије.

"Производ по производ, категорију по категорију уз повећање плата и пензија, желимо да допринесемо бољем животу грађана Србије и да се на овакав начин изборимо са инфлацијом", рекао је министар Мали. Министар Мали је нагласио да је добро то што инфлација полако пада те да ће до децембра износити осам одсто, и доћи наредне године до просека од 4,9 одсто.

Са пензионерском картицом и у позоришта, позивам све који нису, да се пријаве

Бесплатна Пензионерска картица омогућиће најстаријим суграђанима да добију попусте у још 16 компанија, али осим саме куповине, моћи ће и да остваре неке жеље, као што су одласци у позориште или музеј, изјавио министар Мали.

Министар Мали рекао je да је за најстарије суграђане осим оваквих акција обезбеђена и пензионерска картица којом могу да остваре бројне друге попусте.

"Јуче сам присуствовао потписивању 16 нових споразума компанија које се придружују тој великој породици компанија које подржавају пензионерску картицу. Видели сте, од Путева Србије који нуде три одсто умањење износа путарине, од Амана који нуди и до 10 одсто снижења на њихов асортиман, до Нафтне индустрије Србије која нуди између један и три динара попуста по литру горива за наше пензионере", рекао је министар Мали.

Министар Мали истакао je да пензионерска картица представља конкретну корист за најстарије суграђане и позвао све који до сада то нису учинили да се пријаве у филијалама Поште Србије, Поштанске штедионице и филијалама Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

"Ово је још један начин на који помажемо најстаријим суграђанима. Од првог октобра пензије нам расту још 5,5 одсто, а од првог јануара 14,8 одсто додатно. За само четири месеца од данас просечна пензија у Србији биће 390 евра, пре само 10 година била је 204 евра", рекао је министар Мали.

Подсетио je и на једнократну помоћ од 20.000 динара која очекује пензионере до краја године.

"Осим ове помоћи, и повећања пензија, са пензионерским картицама моћи ће да уштеде и остваре неке жеље - као што је да оду у позориште или музеј, бесплатно с обзиром да се, као што знате, скупљају бодови који могу да се тако искористе", нагласио је министар Мали.

Нови производи са ознаком "Боља цена" знатно су јефтинији, повећање плата и пензија, додатне компаније код којих ће моћи да се остваре попусти са пензионерском картицом, затим помоћ мајкама од 10.000 динара, истиче министар Мали, ствари су које показују колико се води рачуна о сваком појединачном грађанину.

"Сваки дан се боримо да на неки начин помогнемо грађанима Србије и покажемо колико нам је стало и како треба да заједнички прођемо кроз ову кризу која траје још од 2020. године", рекао је министар Мали.

Извор: Танјуг