Вести

МАЛИ: МИ ОБЕЋАЊА КОЈА ДАЈЕМО ИСПУЊАВАМО

Исплата једнократне помоћи државе од 10.000 динара за децу до 16 година почиње данас, када ће новац лећи на рачуне родитеља и старатеља првих пола милиона пријављене деце, изјавио је потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали.

Министар Мали рекао је, за Танјуг, да је за ову једнократну помоћ пријављено укупно 1.101.232 деце.

"Преосталих 600.000 пријављене деце ће сутра, односно у уторак добити новац", рекао је министар Мали.

Према његовим речима, они који су имали рекламације не треба да брину уколико им током ова два дана не буде уплата, јер ће њима новац лећи на рачун након што се процес рекламације заврши.

"Свако ко се пријавио добиће новац. Ми обећања која дајемо испуњавамо. Уз повећања плата, пензија, једнократну помоћ нашим најстаријима крајем новембра, показујемо колико смо стабилни не само када су финансије у питању него и о томе колико бринемо о грађанима Србије", рекао је министар Мали.

Министар Мали нагласио је да је то политика од које држава неће одустати.

"Овом помоћи за децу потпуно смо погодили оно што је родитељима, али и самој деци било потребно с обзиром на то да је септембар месец и почетак школске године", рекао је министар Мали који је и потпредседник Владе Србије.

Према његовим речима, за ову помоћ државе деци до 16 година пријавило се око 635.000 родитеља, што мајки, што самохраних очева, хранитеља или старатеља.

Извор: Танјуг