Вести

МАЛИ: СРБИЈА И КИНА ИЗГРАДИЛЕ УЗАЈАМНО ПОВЕРЕЊЕ

Потпредседник Владe и министар финансија Синиша Мали разговарао је данас са новоизабраним амбасадором Кине у Србији Ли Мингом о наставку већ успешне сарадње две земље.

Како се наводи у саопштењу, министар Мали пожелео je доброшлицу амбасадору Ли Мингу, указујући да су Србија и Кина изградиле узајамно поверење и кредибилитет и да никада у историји нису имали боље односе.

"Србија је остварила велики напредак у последњих 10 година. Доминантна смо економија у региону, повећавамо плате и пензије, реализујемо велике капиталне пројекте, а у том смислу велику захвалност дугујемо управо Кини", рекао је министар Мали и додао да сви заједнички пројекти две земље добро напредују.

Додаје се да је министар Мали говорећи о успешној сарадњи истакао и да Ер Србија од прошле године поново директно лети до Кине, увођењем лета између Београда и Тјенђина.

Министар Мали истакао је и да данас Ер Србија директно лети и на исток и на запад, и да представља пример успешне компаније.

У саопштењу се истиче и да су се министар Мали и амбасадор Ли осврнули и на унапређење сарадње у области информационо комуникационих технологија (ИКТ) и да је министар Мали казао да је Србија препознала значај улагања у ИКТ и вештачку интелигенцију, где је Кина апосолутни лидер.

"Због санкција смо изгубили деценије и то морамо да надокнадимо. Морамо да будемо у току са иновацијама, а у томе очекујемо и подршку Кине", рекао је министар Мали.

Извор: Танјуг