Вести

МАЛИ: СРБИЈА СЕ НЕЋЕ ПРЕДАТИ

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали изјавио је да је председник Републике Србије Александар Вучић јутрос лидерима у Европи, канцелару Немачке Олафу Шолцу, председнику Француске Емануелу Макрону и другима послао писма у вези са пријемом тзв. Косова у Савет Европе, што показује да се Србија неће предати.

"Економски смо јаки и ту сам велики оптимиста, али притисци којима је Србија тренутно изложена нарушавају тај оптимизам. Председник Вучић је забринут више него икада и разлози за то су објективни, а налазе се у тим притисцима", рекао је министар Мали за ТВ Хепи.

Министар Мали истакао је да све деценије колико се познају никада није видео забринутијег председника Вучића и навео да су притисци узроковани проблемима у региону, односно БиХ, затим ситуацијом на Косову и Метохији, питањем санкција Руској Федерацији и указао да прети и доношење резолуције Уједињених нација о геноциду у Сребреници.

"То су озбиљни притисци и управо због тога кажем, никада га забринутијег нисам видео. Наравно, даћемо све од себе да се нађе решење", рекао је министар Мали и истакао да ко год познаје председника Вучића мора да зна једну ствар, а то је да предаја никада није опција.

Министар Мали истакао је да су разлози за забринутост објективни и истакао да следе избори за Европски парламент, у Великој Британији, САД и да је сада притисак да се све заврши ако је могуће до тих избора.

Промењен однос према Србији, странци хоће да улажу у нашу земљу

Министар Мали изјавио је да је делегација Србије приликом недавне посете Француској осим о Косову и Метохији и ситуацији у региону, разговарала и о озбиљним економским темама са њиховим ЕДФ-ом, што је пандан нашем ЕПС-у, као и о улагањима у зелену транзицију, у нове енергетске капацитете, о изградњи нуклеарних електрана.

"Потпуно је промењена атмосфера када је Србија у питању. Хоће странци да више инвестирају у Србију, јер се Србија показала стабилном и кредибилном", рекао је министар Мали.

Министар Мали истакао је да је јуче имао видео разговор са компанијом у Француској, која је лидер у производњи летећих аутомобила и да постоји контакт са четири или пет највећих, најнапреднијих компанија у тој области.

Министар Мали навео је да су државне финансије стабилне и да имамо више од 400 милијарди динара на рачуну.

Извор: Танјуг/ТВ Хепи