Вести

МАРТИНОВИЋ: ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ ПРИОРИТЕТ ЧИТАВЕ ВЛАДЕ И ПРЕДСЕДНИКА

Министар државне управе и локалне самоуправе Републике Србије Александар Мартиновић посетио је данас Дом здравља Нови Београд и донирао помоћ Министарства од три милиона динара за реновирање Дечијег диспанзера у тој здравственој установи, као и десет лаптоп рачунара.

Донирани новац ће бити употребљен за промену подова и кречење просторија.

"Циљ је да се деца која долазе овде осећају лепше. Ово је један од највећих домова здравља у Београду и Србији. Изграђен је крајем седамдесетих година и заиста се види да су потребна значајна улагања", истакао је Мартиновић.

Додао је и да је Министарство закључило уговор са Градом Београдом у износу од 320 милиона динара за набавку најсавременије медицинске опреме за више домова здравља у Београду, специјализовану болницу Свети Сава, као и за Клиничко-болнички центар Звездара.

"То је врло јасан сигнал да о здрављу не брине само Министарство здравља, већ је здравствени систем приоритет читаве Владе и председника", нагласио је Мартиновић.

Мартиновић је донирао и 10 лаптоп рачунара за које је рекао да ће бити од значаја за лекаре и здравствено особље.

Рекао је Мартиновић да се очекује да ће, након формирања Владе и усвајања ребаланса буџета, бити расписан још један јавни позив за финансирање пројеката и позвао директорку Дома Здравља Нови Београд Божицу Новаковић да конкурише, јер би могла да се издвоје значајнија средства за реновирање те установе.

"Реч је о озбиљној здравственој установи која има више од 200.000 пацијената и много посла", рекао је Мартиновић.

Извор: Танјуг