Вести

МИРОВИЋ: ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА НАСТАВЉА ДА ПОДРЖАВА АКЦИЈУ ОБНОВЕ ПОЛИЦИЈСКИХ СТАНИЦА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је заједно са министром унутрашњих послова Братиславом Гашићем, отварању нове зграде Полицијске испоставе Стари град у Новом Саду.

Реч је о објекту укупне нето површине 780 квадратних метара, а пројектом је обухваћена изградња зграде државних органа и организација – полицијске испоставе, као и радови на изградњи саобраћајница и партерном уређењу објекта.

"Чињенице и бројеви говоре да је од доласка Братислава Гашића на чело Министарства унутрашњих послова покренут велики посао модернизације и побољшања услова у којима раде полицијски службеници у свим организационим јединицама, у свим управама", изјавио је Мировић и додао да се то види и када је реч о промени стратегије школовања полицијских службеника, јер у Сремској Каменици имамо нову четворогодишњу школу унутрашњих послова, практично гимназијског типа, где се, такође, реализују значајне инвестиције.

Мировић је додао да ће у новом објекту Полицијске испоставе Стари град у Новом Саду грађани моћи да затраже помоћ од свих организационих јединица.

"Покрајинска влада ће наставити да подржава ову велику акцију, велики талас обнове полицијских станица и реконструкцију свих објеката у којима живе и раде припадници полиције", рекао је Мировић и истакао да је са министром Гашићем разговарао и о реконструкцији зграде Полицијске управе у Новом Саду, једне од највећих полицијских управа, која покрива 12 општина и мора имати много боље услове за рад запослених.

Извор: Танјуг