Вести

МОМИРОВИЋ: ОПШТИНИ СОПОТ ШЕСТ ТОНА НАФТНИХ ДЕРИВАТА КАО ПОДРШКА ЛОКАЛНОЈ ПРИВРЕДИ

Влада Србије уступиће по три тоне бензина и дизела општини Сопот како би подржала развој локалне привреде у овом граду, а министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић је оценио данас да се тиме потврђује посвећеност развоју локалне привреде и унапређењу квалитета живота у заједници.

Момировић је након састанка са председником општине Сопот Живорадом Милосављевићем истакао да је сектор тржишне инспекције Министарства трговине кроз недавне инспекцијске надзоре одузео значајне количине горива које ће бити преусмерене градским општинама Сопот и Гроцка, а у сврху подршке развоју локалне привреде.

"Нафта и бензин биће искоришћени за свакодневне активности, било да је реч о функционисању јавног превоза, одржавању комуналне инфраструктуре или подршци локалној привреди и људима који живе од пољопривреде", рекао је Момировић.

Нагласио је да овај гест није само израз подршке, већ и одраз посвећености јачању локалних заједница широм земље као и да представља још један пример солидарности и сарадње.

"Верујем да је сваки вид подршке локалним заједницама корак ка јачању националне економије. Верујем у потенцијал општине Сопот и радујем се наставку наше сарадње како бисмо заједно остварили још веће успехе у правцу јачања квалитета живота грађана", нагласио је Момировић.

Извор: Танјуг