Вести

ОРЛИЋ: ДРЖАВНИ ОРГАНИ ДА ДАЈУ ОДГОВОР КО САРАЂУЈЕ СА МАФИЈОМ

На сумње да су поједини чланови Српске напредне странке, функционери па и министри сарађивали са мафијашким групама, одговор морају да дају државни органи, рекао је потпредседник Народне скупштине Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић.

"На то одговор мора да да држава. Кроз истрагу и доказе. И да се покажу лица свих тих који сарађују са мафијом, а из Српске напредне странке су", рекао је Орлић.

Орлић је нагласио да многима и споља и овде не одговара јака Србија, истичући да је Србију снажном направио управо председник Александар Вучић и да је онда јасно да им он смета.

Орлић је рекао да је председник Вучић лично објавио рат мафији у Србији, односно људима који не презају да га уклоне на сваки начин.

Додао је да дилеме за чланове Српске напредне странке нема кога подржавају, јер су сви плебисцитарно за председника странке и државе.

Орлић је истакао да не разуме да неко одбије полиграфско испитивање, посебно јер је питање да ли има сазнања о припремама атентата на Вучића.

Као скандалозно оценио је саопштење којим је злоупотребљен Виши суд, јер ту институцију нико није споменуо приликом давања исказа у полицији него њеног председника.

Орлић је истакао да на овом случају Србија показује да има државу и да је, за разлику од времена када је у Србији жарио и палио ко је како хтео, данас је све по закону и свако пред државом треба да покаже шта има.

"Србија данас, и Србија из времена Ђиласа и Јеремића, је неупоредива. Ни држава ни странка не личе на њихово време жутог предузећа", рекао је Орлић.

Орлић је рекао да је мафија добила одговор који је сигурно разумела, и оценио да бивши режим покушава да релативизује ту причу, и да нападне председника Вучића.

Истакао је да има и страног утицаја на догађаје у Србији и да им није мило кад знају да не могу да утичу.

"Александар Вучић омогућио је да је држава у стању да се бори за своје интересе, а то њима не одговора", рекао је Орлић.

Орлић је закључио да је најважније да све буде распетљано до краја, и страни фактор, и бивши режим, и политика, и суд, и новинари и естрада, јер се тако показује однос према својој земљи, свом народу и нашој деци.