Вести

ОРЛИЋ: НАМЕТАЊЕ БИЛО КАКВОМ СИЛОМ, ДА ЉУДИ НЕШТО ПОШТУЈУ, НИКАДА НИЈЕ ДОБРО ДОНЕЛО

Потпредседник Скупштине Србије и посланик Српске напредне странке Владимир Орлић рекао је да наметнута одлука Валентина Инцка не може да буде добро решење, јер, како је рекао, било какво наметање и навођење силом да људи нешто поштују никада није донело добро.

"Па самим тим не може ни ова одлука која је узбуркала духове и подигла тензије у Босни и Херцеговини што је било за очекивати. Он је био свестан да ће се то догодити, као што су били свесни и они који тај декрет поздрављају", рекао је Орлић.

Јасно је, како је рекао, да се то ради свесно и намерно, а колико је то добро не треба никоме објашњавати, јер узбуркати народ никада није добро, а нарочито у поднебљу које је крхко и осетљиво.

"Нашем региону треба приступати са посебном пажњом и сваки потез треба много пута да се промисли пре него што се повуче", рекао је Орлић.

Орлић је додао да је природно и логично да има реакција у Републици Српској.

"Оно што је сасвим сигурно је да ће Република Српска имати подршку Србије, као што је имала и до сада. Србија ће наставити да подржава Републику Српску и у економском, али и у сваком другом смислу", поручио је Орлић и додао да ће Србија свакако позивати и на озбиљност.