Вести

ОРЛИЋ: РЕЗУЛТАТИ ПОЛИТИКЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА СЕ ВИДЕ НА СВАКОМ КОРАКУ

Како ће најјача партија у Србији изгледати већ у недељу, да ли ће Александар Вучић поново бити изабран на чело напредњака, открива Владимир Орлић, члан Председништва Српске напредне странке и потпредседник парламента.

* Да ли ће на скупштини доћи до неких конкретних промена у Српској напредној странци или ће се све завршити само на најавама?

- Резултати политике Александра Вучића и Српске напредне странке се виде на сваком кораку. Све што најавимо реализује се, врло конкретно. Фабрике, ауто-путеве, болнице, веће плате и пензије... није видео само онај ко није био у Србији уопште. Странка 27. новембра излази пред народ с програмским документима, јасним политичким планом за будућност и тимом чији је задатак да се бори за Србију.

* Хоће ли Вучић бити поново изабран за председника Српске напредне странке?

- Ноћима не спавају тајкуни и лопови из бившег режима, опседа их то питање, разара их чињеница да ни уз стотине милиона које су уложили, ни уз свакодневну најпрљавију канонаду из безбројних медија које држе у својим канџама, Александру Вучићу - не могу ништа. Зато нека само наставе да се секирају, имају и зашто.

* Када смо код Вучића, он је рекао да би ако би на председничке изборе изашао као независни кандидат добио још више гласова, како то коментаришете?

- Председник Вучић има огромну подршку у народу. Сви у Србији знају да та подршка знатно превазилази рејтинге свих политичких странака. За њега би гласали и политички противници Српске напредне странке, јер ма шта говорили, и они више воле кад имају нови клинички центар, вакцине, добре путеве. И знају добро чија политика то једино ствара.

* Вучевић је истакао да руководство вапи за правдом, за тренутком кад ће они који су злоупотребили поверење и позиције одговарати за своје поступке, па да ли је тај тренутак ове суботе?

- Сваки тренутак је прави. Исто ће вам рећи свако у Српској напредној странци. Када се ради за народ и државу, одговорности мора да буде. А управо рад за народ и државу је смисао постојања Српске напредне странке.

* Да ли ће на Скупштини из Српске напредне странке бити избачени они који су се оглушили о странку и државу, па и Вучића лично?

- Све одлуке су у рукама делегата наше скупштине. Ми смо у том смислу увек имали суштинску демократију и на то смо поносни. Не пада нам на памет да будемо ни налик некадашњем жутом предузећу, које је и своју странку, али и целу државу, сводило на приватну фирму свог газде.

* Где Ви себе видите након ове седнице?

- На фронту борбе за Србију, заједно са саборцима из Српске напредне странке, као и увек.

* Имате ли трему од тога како ће вас оценити чланови странке?

- Свако буде оцењен тачно како је заслужио, ту нема грешке.

* Претходних недеља се десио сукоб између Наташе Јовановић и Зоране Михајловић, на чијој сте страни?

- На страни Србије и Српске напредне странке. То је једина страна која за нас постоји.

* Да ли сте опростили Јовановићевој све што је говорила против Српске напредне странке и Вучића?

- За сваког ко је спреман да се бори за Србију, заступа политику напретка коју је дефинисао председник Александар Вучић, има места у Српској напредној странци.

* Ко је све добродошао у редове Српске напредне странке, да ли постоји неки политичар кога не бисте примили у странку?

- Курти, Тепић, Ђилас, Изетбеговић, Шолак, Фон Крамон, Јеремић и слични, који би наш народ да жигошу као геноцидан, очигледно не би имали шта да траже код нас. С тим што Тепић, Ђилас, Шолак и Јеремић - и нису политичари него обични препродавци којима политика дође тек средство за њихов "бизнис".

* За неколико месеци ће бити одржани избори, према оцени стручњака, за Српску напредну странку посебно ће бити тешки они у Београду, каква су ваша очекивања?

- Пред народ увек излазимо с резултатима и јасним планом за будућност. Рад и резултате људи цене. Не фасцинира их хистерија, претње насиљем и бесомучно витлање великим, претходно од народа покраденим парама с друге стране.

* Да ли сте изненађени што опозиција окупљена око Драгана Ђиласа и Вука Јеремића излази на предстојеће изборе?

- Највише су изненађени сами Ђилас и Јеремић: месецима не могу да се саставе по том питању. Један се онесвести од шока, а онај други га умива. И тако на смену.

* Њихову листу ће предводити Мариника Тепић, а други на листи ће бити Мирослав Алексић, како то коментаришете?

- Они су најбоље што тајкунско-мафијашки картел из бившег режима има да понуди, без сумње. Сигурно ће све кокошке-дилери, а и остали дилери, гласати за ту листу. Види се на први поглед и сва ширина у планирању: са само два имена покрили су бар десетак странака, у којима су били ово двоје. Импресивно.