Вести

ОРЛИЋ: СВИ ЖЕЛИМО ДА ВУЧИЋ ОСТАНЕ НА ЧЕЛУ СНС-А

Још једном се показало да је наша странка с разлогом велика, у њој има места за све који су спремни да раде и да се боре.

Новоизабрани потпредседник Српске напредне странке (СНС) Владимир Орлић у интервјуу је рекао да му је част да буде на тој одговорној функцији и поручује да ће се сви заједно борити још јаче и срчаније него до сада.

"Огромна подршка председнику Александру Вучићу и СНС видела се у најлепшој слици: пуној Београдској арени, уз довољно људи испред дворане да напуне још једну. Част је бити у истом строју са свим тим људима, вредним, пристојним и поштеним, које покреће љубав према нашој земљи. Честитке свима које су чланови најбоље странке у историји Србије изабрали на одговорне дужности. Сви смо захвални председнику, нашим саборцима на том поверењу и прилици да се боримо за народ и државу. И борићемо се - још јаче и још срчаније него до сада.

* Најављено је да ће председник Вучић остати на челу странке до избора. Да ли верујете да има простора да га одговорите од тога?

- Жеља апсолутно сваког члана Српске напредне странке је да странку и државу предводи Александар Вучић. То се чуло у предлозима свих наших одбора, колико их имамо - од месних, до општинских и градских одбора странке. То је и јасан став и жеља свих делегата, баш као и свих људи који гласају за политику напретка и резултата, онако како је ту политику поставио и са успехом је спроводи - Александар Вучић. Србија жели, а и заслужује, да је предводи најбољи.

* Може се чути да поједини нису задовољни јер нису остали на досадашњим функцијама...

- Српска напредна странка је још једном показала да је с разлогом велика странка, у којој има места за све који су спремни да раде и да се боре. Неки су добили нова задужења, а сви заједно поставили смо циљеве за период пред нама. Највиши страначки органи проширени су, места у њима сада је добио велики број младих људи: баш као што је то председник Вучић и најавио. Никада нико пре СНС-а то није урадио на овај начин. И на све то смо сви ми, као странка - поносни.

* Где видите себе након парламентарних и београдских избора?

- Сваки су избори једна мерна тачка у историји друштва: када се показују и упоређују остварени резултати, као и планови за будућност. С резултатима политике коју предводи председник Вучић - фабрикама, болницама, ауто-путевима, већим платама и пензијама... - ми излазимо пред народ. Тражићемо подршку за план даљег развоја Србије, у свим овим областима, јер смо већ показали да то можемо. На том плану и новим резултатима ћемо да радимо сви, без изузетка. И да се боримо без одступања пред најгорима, бандитима, који би поново државу и народ у црно да завију, а који данас нуде једино фашистичке блокаде путева, насиље и играње туђим главама. Маринике, Ђиласи и слични из тајкунско-лоповског картела из бившег режима, који вечито хушкају друге, док сами твитују или се возикају у својим лимузинама, неће никада успети да поколебају Вучића и Србију. Ова земља има будућност, и сви знају ко једини води ка њој.