Вести

ПЕТКОВИЋ: АЉБИН КУРТИ ОПСЕДНУТ ПОРОДИЦОМ ВУЧИЋ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да је министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељај Свечља "безочно слагао" и напао председника Србије Александра Вучића како би покушао Србију да доведе у везу са догађајима у Бањској.

Петковић је рекао да су Свечља и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти опседнути породицом Вучић, "па патолошки ударају на све Вучиће, не штедећи ни децу" и рекао да Курти "не зна ни за част, ни за морал".

"Куртијев екстремиста Свечља безочно је слагао и напао председника Вучића, да би својим баљезгаријама покушао, додуше безуспешно, да Србију доведе у везу с догађајима у Бањској. Свечља и Курти опседнути су породицом Вучић, па патолошки ударају на све Вучиће, не штедећи ни децу", рекао је Петковић.

Петковић је подсетио да је Курти прво вређао Вучићеву ћерку Милицу, а затим, заједно са Свечљом, како је навео, "малтретирао Данила, због његовог одласка на литургију у Грачаницу". Петковић је рекао да Данила "и данас у својим изопаченим умовима настављају да нападају суманутим лажима".

"Једно је сигурно, Свечља и Курти Вучићу не могу да приђу ни морално ни интелектуално! Нису му ни до колена, јер Вучић никада ничију породицу није напао, нити би то икада учинио! А Курти који се обрачунава чак и са децом, не зна ни за част, ни за морал", закључио је Петковић.

Извор: Танјуг