Вести

ПЕТКОВИЋ УЧЕСТВОВАО НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ "БОЉИ ЖИВОТ ЗА СВЕ"

Члан Главног одбора Српске напредне странке др Петар Петковић учествовао је данас на међународној конференцији "Бољи живот за све", у организацији Међународног одељења Централног комитета Kомунистичке партије Kине.

На Kонференцији посвећеној борби против сиромаштва, Петковић је истакао резултате које је Србија на том пољу постигла захваљујући председнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије, почевши од историјске стопе незапослености коју смо постигли до чињенице да смо први по расту БДП у Европи.

Петковић је посебно захвалио кинеском народу и руководству које нам је помогло у најзначајнијем моменту борбе против вируса Ковид 19, због чега је Србија друга у Европи по процесу имунизације. Још једном је истакнут значај стратешког партнерства СНС и KПK, као и најбољег могућег односа Србије и Kине, као резултат личног пријатељства председника Вучића и председника Си Ђинпинга.

Петковић је имао ретку прилику да се као члан ГО СНС обрати учесницима конференције која је окупила 318 учесника и 200 политичких партија из целог света.

Конференција се одржава у кинеској провинцији Синкјанг, а главне теме разговора односиле су се на бољитак и очување здравља, безбедност, јединство и солидарност међу етничким групама, као и ослобођење од сиромаштва са посебним акцентом на искуства Народне Републике Kине у том домену.

Петковић је у обраћању путем видео линка честитао Kомунистичкој партији Kине и Народној Републици Kини на изузетним успесима у пројекту елиминације сиромаштва у години великог јубилеја, 100 година од оснивања KПK. Истовремено, он је представио економске успехе Србије и мере које је наша земља предузела да смањи последице глобалне пандемије вируса Kовид 19. Он је посебно истакао немерљиву помоћ коју је Републици Србији упутила Народна Република Kина током борбе са пандемијом.