Вести

ШАПИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ ЗЕЛЕНЕ ПИЈАЦЕ У ОБРЕНОВЦУ

Градоначелник Града Београда Александар Шапић обишао је данас радове на изградњи зелене пијаце у Обреновцу, који су почели пре око два и по месеца и требало би да буду завршени на јесен следеће године.

Пијаца, која ће се протезати на скоро десет хиљада квадратних метара, пројектована је као затворени објекат с локалима, административним простором, подземном гаражом, затвореном млечном халом са расхладним витринама, као и затвореном пијачном халом с тезгама, прецизирао је Шапић.

"Обреновац ће добити модерну, уређену пијацу какву заслужује. Такође, читав овај део града биће сређен у урбанистичком смислу. Овде се раније стварао саобраћајни колапс, а сада ће постојати булевар, тако да то више не би требало да буде проблем", истакао је Шапић.

Градоначелник је нагласио да овакве капиталне ствари Обреновац не би могао да ради без Града Београда јер је вредност радова са ПДВ-ом око милијарду и петсто милиона динара.

"Општина ће наставити да ради мање пројекте у складу са својим могућностима и буџетом, а Град ће оне капиталне, попут ове пијаце, атлетског стадиона и других већих пројеката у Обреновцу", навео је Шапић.

Градоначелник је додао да је обилазак радова на важним пројектима, и то углавном када су радови у поодмаклој фази, пример добре праксе и нових стандарда који су уведени у Градску управу откад је он на челу града, са основним циљем да се рокови поштују.

"Без обзира на то што некада постоје објективне околности и нису увек криви извођачи радова нити они који су их ангажовали, треба да учинимо све да ту добру праксу поштовања рокова задржимо. То показује озбиљност оних који се налазе на одговорним местима и обављају послове у интересу грађана", рекао је Шапић.

Догађају су присуствовали градски менаџер Мирослав Чучковић и председник ГО Обреновац Милош Станојевић.

Ни они који ме критикују не могу да игноришу да је урађено много тога

Шапић je рекао да ни они који намерно покушавају да покажу да је његов рад на челној позицији града био лош не могу да игноришу чињеницу да је током његовог мандата урађено много и да му је то добар показатељ да је на правом путу.

Шапић је оценио да критике на рачун његовог рада пре свега долазе од појединих медија који попут опозиционих политича имају своју агенду.

"Београд је у тоталном хаосу", "Ради се и копа", "Раскопано је чак 166 улица". Сад ви мени реците да ли се у историји Града Београда у исто време радило 166 улица. Волео бих да ми то кажу они који ми то замерају", рекао је Шапић цитирајући новинске наслове и нагласио да је поносан на изградњу и реновирање улица.

Истакао је да је чињеница да због реновирања улица постоје саобраћајни проблеми у граду, али да су оне незаобилазне када се изводе радови.

"Имате две опције да 166, односно 300 улица колико планирамо да реновирамо, градите 10 година, на начин на који ће неком да прође младост док се ураде. Или на начин на који их ми радимо - да поштујете рокове, радите викендима и лети и да покушате да неке ствари што пре завршите како би људима омогућили да живот живе данас", рекао је Шапић.

Градоначелник је оценио да је све, па и питање изградње улица питање политичке воље.

"Можда они који се на овим изборима кандидовали као алтернатива нама буду рекли да неће радити ни једну улицу. И то је легитимно. Можда ће рећи да оно што је Шапић урадио за годину и по дана ми ћемо радити 10", оценио је Шапић.

Шапић је нагласио да се од како је преузео челну функцију Града понашао одговорно, да није подлегао ни једној врсти политичког притиска и да је правио стратешке планове у интересу Београђана.

"Нисам се обазирао на многе ствари које су могле да ме поремете. Поносан сам на све резултате које смо постигли за то време", рекао је Шапић.

Шапић је истакао да годину и по дана често није довољно како би се донела оцена о нечијем раду, али верује да ће се, када буду документовали шта је све урађено од како је дошао на функцију, видети да је урађено много.

"Имате и нас, представнике актуелне власти, који радимо на најбољи могући начин", рекао је Шапић.

На питање новинара да ли је незванично у кампањи, будући да је како је рекла, "одлазећи градоначелник" и да се чини да је ангажованији.

"Ја сам у јавности исто као и раније. Просто је наишао такав талас. Покушаћу и даље да имам исту динамику у складу са оним што се ради", рекао је Шапић и оценио да је он "долазећи градоначелник и постојећи, а не одлазећи".

Одговарајући на питање новинара да оцени колико су му приче, које називају афере, наштетиле у политичком смислу, Шапић је рекао да приче о њему као "ходајућој афери" пласира опозиција, а да ће избори који се ближе показати ко је заправо "ходајућа афера", а ко не.

"Не може народ да се вара, увек, стално и континуирано. И на Новом Београду сам био "ходајућа афера" па сам три пута победио", нагласио је Шапић.

Оценио је да када се погледају биографије појединих опозиционих политичара јасно је да не могу да обављају ни функције које нису захтевне, а камо ли за важне јавне функције.

Шапић је нагласио да иако му често приписују особину арогантног човека он то није.

"Можда не дам на себе и знам да одрегујем импулсивније. Али никада никог нисам први напао, нити сам себе политички препоручивао тако што бих први нападао. Да сам знао да враћам - знао сам. Да знам да запамтим - знам. Опростити је једно, али заборавити друго", рекао је Шапић.

Додао је да никада није рекао да је најбољи, да нема бољег од њега и да ће сигурно победити.

"Ја сам се бавио спортом скоро 20 година. Пуно сам победа имао, али никада пре неке утакмице нисам рекао "сигурно ћу победити", јер озбиљни људи то себи не могу да допусте. Али да ли сам сигуран у добар резултат - јесам, да ли сам сигуран да ће људи препознати труд мој и свих људи око мене и све оно што је урађено за годину и по дана - јесам", рекао је Шапић.

Шапић је истакао да када се буду завршили избори биће јасно, да ли је све то било довољно како би наставио посао са исте позиције.

Извор: Танјуг