Вести

ШАПИЋ: СНС НА ИЗБОРЕ ИЗЛАЗИ СА НАЈКВАЛИТЕТНИЈИМ ЉУДИМА

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић изјавио је да ће странка на следеће изборе изаћи са најквалитетнијим људима који ће, како каже, тражити поверење грађана.

Упитан колико је извесно да ће он бити кандидат за градоначелника Београда, Шапић је рекао да ће се то видети како се буду приближавали београдски избори, истичући да ће Српска напредна странка изаћи са људима који би, како каже, требало да буду репрезенти њихове политике у зависности на које изборе се излази.

Подсећа да ће у марту или априлу сигурно бити одржани београдски и председнички, а парламентарни, како је рекао, "вероватно хоће".

"Ја сам доста о томе говорио и не бих се на то враћао. Ни не бавим се у овом моменту, искрен да будем, ни Београдом у странци. Ана Брнабић је повереник за градски одбор, који има доста турбуленција у последњих пар година, и мислим да ће она то да уради на једном одличном нивоу, да припреми београдску организацију за страначку скупштину која је у октобру и након тога ћемо полако кренути да излазимо са формацијама", рекао је Шапић.

Шапић је навео да је у последњих месец и по обишао 20 округа, 30 градова и разговарао са више од 15.000 чланова Српске напредне странке са којима је, како каже, желео да се упозна и са којима је разговарао о политици, стању у Србији, али и о локалним проблемима.

Шапић је говорећи о међустраначком дијалогу власти и опозиције рекао да је мишљења да актуелна власт "треба да изађе у сусрет сваком захтеву опозиције ако конкретно наведе чега то данас нема, а било га је 2018. године када су излазили на изборе".

"Али нема конкретних ствари, него су више то нека општа места. Имам утисак да се ти преговори и разговори претварају у политичку кампању и где је само питање како ће неко себе боље да представи и да никога ни не интересује излазак или неизлазак на изборе, односно одлуку о томе да ли ће изаћи донеће у односу на неке друге параметре", сматра Шапић.

Шапић је рекао и да заговара јединство и да се кроз историју показало да је "увек неко трећи профитирао када Срби нису били јединствени".

"Ја ћу из све снаге покушати да се понашам на тај начин. То је једини исправан пут, да ниједног тренутка не заговарам мржњу међу нама. Морамо да покажемо разумевање и за оне који нас не разумеју. Не могу да будем љут на свој народ зато што ме не разуме или сматра да треба другачије, али борићемо се против оних који су спремни све да жртвују зарад политичког интереса...", рекао је Шапић.