Вести

ВЕСИЋ: ХРВАТСКОЈ СМЕТА ШТО СРБИЈА ВОДИ НЕЗАВИСНУ ПОЛИТИКУ

Гост емисије "Добро јутро Србијо" био је Горан Весић, члан Председништва Српске напредне странке који је овим поводом говорио о круцијалним тематикама, а посебно се осврнуо на однос Србије и Хрватске.

"Што би председник Вучић рекао свако ради свој посао и тако очигледно Пленковић ради посао који Хрватска ради од 1941. године. Могли сте сами да приметите колико је Хрватска бесна протеклих година због напретка Србије, колико им смета то што Србија води независну политику, што убрзано напредује и што се Србија убрзано економски развија и престиже Хрватску", рекао је Весић и додао:

"Када смо објавили да ћемо градити фабрику овде, тада је једног хрватског бизнисмена позвао министар за економију и рекао: "Било би лепо да си то урадио овде, а он је одговорио: "Урадио бих ја то и овде, али би чекао 2 године на све дозволе, а у Србији би то добио за месец дана. А то само говори о томе колико смо посвећени да привучемо сваку инвестицију.

"Ми смо атрактивнија земља, имамо ниже цене, трудимо се да привучемо инвеститоре. Зато је председник Вучић отворио преко 200 фабрика, а ту ради скоро 200.000 људи. Процена је да ћемо до краја године привући мало мање од 4 милиона евра. А то нема ни једна земља на Балкану. А то код Хрватске изазива бес.

"Други разлог зашто је Пленковић напао Вучића, а то је што је председникова жеља била да посети Јасеновац и положи цвеће.

"Милановић је рекао да никада ниједан српски председник није тражио да посети Јасеновац пре Вучића, а то је за Хрватску владу било као да је тражио не знам шта, јер то је у свету било подсећање да се Јасеновац догодио, а то је нешто што они Вучићу не могу да опросте. Забранили су председнику Србије да посети Јасеновац", изјавио је Весић.